matematik-spel

10 bästa matematiska spel för att träna hjärnan på Android

Idag hittar vi siffror och matematiska operationer inom alla delar av livet, som på jobbet, hemma eller till och med i romantiska relationer. Det är därför vi måste vara beredda att hantera beräkningar på ett smidigt sätt, så att få det bästa sättet är att träna sinnet till det arbetet med matematiska och didaktiska spel .

Genom att utnyttja det faktum att vi är på Android har vi till vårt förfogande många titlar av denna typ av genre, anpassade för alla typer av åldrar, från den minsta i huset till den äldsta. Utan vidare ado lämnar vi en lista med de bästa matematiska spelen.

matematik-spel

Matematiska spel, lära sig lägga till, subtrahera, multiplicera och dela

Finns på flera språk, det är ett spel som är utformat för hela familjen, eftersom det har duellägen för två spelare. Relativt enkla operationer men med lite tid att svara.

Matematikspel

I det här fallet har vi en något mer komplex utveckling baserad på pussel och nummerpussel och satsar på a mer konkurrenskraftigt sätt . Vi kan också delta i online-dueller och jämföra poäng med andra spelare.

Matematikspel för barn i alla åldrar

Vi riktar oss mot den minsta publiken igen, med detta mycket interaktiva och pedagogiska spel. Även om det kan verka lite barnsligt, är sanningen att det innehåller utmaningar för nivåer upp till gymnasiet, särskilt fram till 16 års ålder. Det handlar inte bara om nummerspel, men det har också arkadutmaningar som om det var ett plattformsspel.

Toon Math: Endless Run och Math Games

Detta barns speedrun består av att göra nivåerna på kortast möjliga tid, men var försiktig, inte bara kör vår karaktär, utan våra små måste lösa enkla matematiska operationer för att fortsätta avancera och undvika hinder. Det är ett mer interaktivt sätt att lära sig medan du spelar, även med möjligheten att låsa upp nya karaktärer.

Matematikspel, matematik

Om den från tidigare har en mer underhållande vision, satsar detta spel på att använda kul för att lära ut matematiska tips och tricks som kan vara användbara för barn i deras framtida lektioner om detta ämne. Innehållet utvidgas med varje uppdatering och översätts till upp till sju språk, med utvärderingssystem och diagram som kontrasterar den lilla framstegen.

Multiplikation bordsspel

Att lära sig multiplikationstabellerna har aldrig varit så roligt med det här spelet, eftersom det visar lektioner för att memorera dem och senare, skapar frågor som frågeformulär för att kontrollera att de små i huset har lärt sig dem. I det här testet visas 4 svar där det korrekta och felaktiga alternativet kommer att markeras om barnet misslyckades.

Matematikprov – frågor om matematikövning

Det har mentala övningar för hela studentens passage genom grundskolan, från addition eller subtraktion till fraktioner. Det kan också fungera utan internetanslutning, även om styrkan ligger i att registrera resultaten och utvärdera dem.

Rullo

Mer än att ge lektioner fungerar det här spelet som en pussel som uppmanar oss att få ut det mesta av våra hjärnor. Den består av att kombinera siffror i en tabell så att summan av raden eller kolumnen matchar slutresultatet, förutom att ha olika tabellstorlekar och olika siffror för att justera svårigheten efter vår smak.

Math Kids – Lägg till, subtrahera, räkna och lär dig

Vi återvänder med något mer barnsligt, även om detta kanske är det mest lämpliga för barn som bara har fyllt 3 år. Tilläggs-, subtraktions- och nummerjämförelsesspel, inklusive typiska exempel på päron och äpplen. Utvecklarna av detta spel säger att det aldrig är för tidigt att börja med matte.

Trees!

Även om det innehåller övningar för hela familjen, är detta ett spel med något mer komplicerad mekanik, utformad för dem som vill ha något mer, även med hänvisning till den ekonomiska aspekten. Du gör tiderna för ett pussel med alla typer av mentala övningar, inte lämpliga för alla åldrar och med en ljudspår som är trevligt att lyssna på . Det finns en gratis version, men det är värt att gå till den här betalda versionen om vi vill ha en mer komplett upplevelse.