Nintendo Switch Luigi 1024x577

160 000 Nintendo-konton har hackats, personuppgifter har återställts

Nintendo talar om kontohack: 160 000 konton har upplevt obehörig åtkomst på senare tid. Hackare utnyttjade ett kryphål i Nintendo Network ID och kunde få konto-ID och lösenord. Smeknamn, födelsedatum, länder och e-postadresser för spelarna kan också fås.

Nintendo Switch Luigi 1024x577

Här är vad Nintendo tillkännager:

Vi fortsätter vår undersökning av denna fråga och vill försäkra våra användare att det för närvarande inte finns någon indikation på att våra databaser, servrar eller tjänster kan ha äventyrats. Som en del av vår undersökning har vi också avbrutit möjligheten att logga in på ett Nintendo-konto med ett Nintendo Network ID. Alla andra alternativ är fortfarande tillgängliga.

Som en försiktighetsåtgärd har vi dessutom återställt lösenorden för användare som vi har anledning att tro att en obehörig anslutning till deras konto kan ha ägt rum. Berörda användare kommer snart att informeras via e-post.

Gruppen uppmanar starkt sina användare att aktivera tvåstegsverifiering på deras konto för att stärka säkerheten. Detta tal gäller för alla onlinekonton och inte bara Nintendo-kontot. “Vi ber våra uppriktiga ursäkter till alla våra kunder för eventuella besvär detta kan medföra, och vi försäkrar dig att vi fortsätter att göra vårt yttersta för att skydda säkerheten för alla våra användares data.”Avslutar Nintendo.

Nyligen har Switch-spelare märkt obehöriga köp med sitt Nintendo-konto. Det var framför allt köp i spelet Fortnite.