Yahoo hackade: 1 miljard konton äventyras

200 miljoner Yahoo-konton hackade och till salu

Och här går vi igen för försäljning av piratkopierade konton … Den som är känd under pseudo Fred meddelade moderkortet att ha hackat 200 miljoner konton på Yahoo, de är alla till salu på Dark Web nu. Priset är 3 Bitcoins, eller cirka 1777 euro.

Yahoo-logotyp

Uppgifterna innehåller: användarnamn, lösenord, födelsedatum och ibland reserv-e-postadressen. Uppgifterna skulle inte vara aktuella i verkligheten, det skulle gå tillbaka till 2012. Men att veta att de flesta användare inte byter lösenord är det mycket troligt att en stor del av de 200 miljoner kontona fortfarande är giltiga idag.

Yahoo visste faktiskt om detta hack redan innan kontona säljs. ” Vi vet. Vi är engagerade i att skydda säkerheten för våra användares information och vi tar en sådan handling mycket seriöst. Vårt säkerhetsteam arbetar för att fastställa fakta. Yahoo arbetar hårt för att hålla våra användare säkra, och vi uppmuntrar alltid våra användare att skapa starka lösenord eller släppa lösenord med Yahoo-kontonyckeln och använda olika lösenord för olika plattformar ”.

Som en påminnelse har Peace hackat flera webbplatser de senaste veckorna, inklusive LinkedIn, MySpace, Tumblr och det ryska sociala nätverket VK.