3 funktioner som vi vill se så snart som möjligt på flaggskeppet 2019

3 funktioner som vi vill se så snart som möjligt på flaggskeppet 2019

Ingen smartphone är perfekt. Vi har en bra position för att veta det eftersom vi ser att enheterna rullar genom redaktionen. Det finns alltid brister, även om vissa lätt kan förlåtas. Det finns dock några funktioner som vi skulle vilja se så snart som möjligt på våra smartphones.

1. Slutet på skåran

Essential gjorde det, Apple gjorde det, och nu har många tillverkare beslutat att följa samma trend. Detta hack (eller hack för dem som föredrar den franska översättningen) invaderade de flesta av våra flaggskepp 2018. Denna trend, som tar olika storlekar och former beroende på tillverkare, är ganska ful, låt oss inse det.

Vissa tillverkare hävdar att det är en nödvändig ondska att öka ytan på skärmen men frestelsen att kopiera din vän (och särskilt iPhone) är också en av anledningarna till denna design. Många användare verkar inte riktigt gilla hacket, vårt community gillar inte det valet som du sa till oss i vår undersökning, men när Apple gör en designförändring har resten av branschen tendens att följa.

AndroidPIT LG G7 5303

Till och med LG har gått på topp. © NextPit

Resultatet är i alla fall detsamma. De flesta av våra avancerade smartphones 2018 ser mycket lika ut i fronten och totalt sett är vi inte nödvändigtvis fans av denna nya designpolicy. Så vi skulle vilja att våra favoritillverkare under 2019 ska stoppa denna trend att erbjuda skärmar utan hack. Tillverkarna har inga fler ursäkter om de också tillämpar vår andra punkt.

2. En fingeravtrycksläsare under skärmen

Ansiktsigenkänning är bra, men när ljusförhållandena försämras blir det snabbt ett problem att låsa upp din smartphone. Medan de flesta flaggskepp därför har förutsett detta problem genom att erbjuda en klassisk fingeravtrycksläsare för att övervinna detta problem, är detta inte fallet för alla. Nya modeller som Oppo Find X eller Vivo Nex finns där för att påminna dig.

Ändå finns det en skärmfingeravtrycksläsare-teknik (och vi har även testat den på Huaweis Mate RS) och den fungerar perfekt. Det har till och med fördelen att hjälpa tillverkare att hitta ett sätt att spara utrymme på enhetens framsida.

Huawei Mate RS fingeravtrycksläsare

Låsning har aldrig varit enklare. © NextPit

Och när vi vet att enligt IHS Markit-företaget kommer fingeravtrycksläsaren integrerad i skärmen till och med att bli extremt utbredd under 2019 med inte mindre än 100 miljoner smartphones producerade, vilket självrespektande flaggskepp måste därför tillhandahålla denna funktionalitet.

3. Trådlös laddning äntligen för alla

Om trådlös laddning blir mer och mer demokratiserad, fortsätter många flaggskepp att inte erbjuda den 2018 (OnePlus 6, Xiaomi Mi 8, Huawei P20 Pro …) Kompatibla tillbehör är dock allt fler och marknadsförs till allt mer tillgängliga priser. Vissa hotell eller restauranger erbjuder nu till och med möbler eller bord som erbjuder funktionalitet.

Samsung har länge varit den bästa ambassadören för trådlös laddning i flera år. Apple har beslutat att anta funktionen på iPhone 8 och iPhone X, vi kan hoppas på samma rörelse i branschen som för hacket. Eftersom det inte är meningsfullt att förneka det: ett flaggskepp under 2019 måste ha den här funktionen, annars går det väldigt snabbt ur mode under de kommande månaderna. Framtiden är trådlös, låt oss inse det (och om du inte tror mig, titta på vad som har blivit av minijacket)!

Vilka funktioner anser du vara viktiga för ett flaggskepp under 2019?