Orange SFR Bouygues Telecom Free Mobile Logos

4G-antenner: SFR och Bouygues i vänteläge, orange och gratis vid tomgång

ANFR (National Frequency Agency) har publicerat de senaste uppgifterna om distributionen av 4G om de olika franska operatörerna. Två arbetade extra hårt, medan de andra två var i slow motion.

Orange SFR Bouygues Telecom Free Mobile Logos

Den mest aktiva denna månad var SFR med 650 ytterligare 4G-antenner, totalt 8 056 antenner. Det följdes av Bouygues Telecom med 566 nya filialer, dvs. 9 464 filialer totalt. Den här ökningen av Bouygues Telecom är intressant, operatören har varit ganska sovande i flera månader nu och satsar mycket långsamt. Dess kunder kommer med glädje att höra att täckningen blir bättre i vissa städer.

Den som har varit i slow motion är Orange med bara 70 nya 4G-antenner för totalt 9 332 antenner. Den sittande operatören är inte längre på första plats sedan idag, det är Bouygues Telecom som har gått vidare. Det hade inte hänt på ett tag nu. Slutligen är Free döds senast med 85 nya 4G-antenner för totalt 6 910 antenner.

När det gäller frekvensbandet 700 MHz är Free den hittills mest aktiva med 205 4G-antenner aktiverade. Bouygues Telecom har fortfarande bara en på plats, medan Orange och SFR inte har det.