4g Vs 5g

5G jämfört med 4G: ingen “enorm skillnad före 2023” enligt Bouygues Telecom

5G debuterar i Frankrike 2020, men intresset kan vara begränsat de första åren. Det är åtminstone vad Jean-Paul Arzel, nätverksdirektör för Bouygues Telecom, meddelar i en intervju med Ariase.

4g mot 5g

”5G, i sin första version, kommer att vara ganska nära 4G. Den första standarden på 5G, icke-fristående 5G, är att lägga till kapacitet över 4G. Detta är det mest omedelbara behovet ”, anger chefen och anger att den här första 5G “Fungerar med ett 4G-kärnnätverk”. Vi måste vänta till 2023 för att verkligen dra nytta av den “riktiga” 5G med ett verkligt autonomt nätverk. “Och där kommer vi att använda olika och revolutionerande användningar av 5G, för 5G fristående kommer att implementera teknik som sänker latensen”, specificerar regissören.

Med icke-fristående 5G kommer latensen att minskas avsevärt eftersom nätverkskärnorna kommer att vara decentraliserade, till skillnad från idag med 4G och 5G planerad till nästa år. Andra nya funktioner som tillkännages är edge computing och anpassning av nätverket enligt de applikationer som används för att optimera prestanda.

Vad kommer 5G planerad till 2020 att användas i det här fallet? Inte mycket enligt Jean-Paul Arzel. Det kommer att vara särskilt intressant att rensa nätverken, men denna 5G kommer att vara i kontinuiteten med 4G. Förvänta dig inte en paus eftersom det var mellan 3G och 4G.