8K-TV?  Sony och Panasonic vill vara redo för OS 2020

8K-TV? Sony och Panasonic vill vara redo för OS 2020

Vi börjar vänja oss vid 4K-TV-apparater i hemmet, men tillverkarna förbereder sig redan för nästa generation: 8K. Japanska tillverkare vill vara med vid OS 2020 som hålls i Tokyo.

Samsung 8K

Enligt tidningen Nikkei kommer Sony och Panasonic att samarbeta med sändaren NHK för att skapa teknik för att strömma 8K-innehåll smidigt. Det är redan möjligt, men du måste vara beroende av flera parametrar. År 2020 är tanken att skapa en förenklad kanal som kan användas av alla och kan läsas av alla media på marknaden.

Sony har angett sin avsikt att sälja 8K-TV från 2020. För sin del har Panasonic inte varit lika specifik som sin konkurrent och partner. De två grupperna har i alla fall sagt att de är glada att samarbeta om TV: s framtid. För sin del vill NHK kunna sända innehåll i 8K från 2018. Människor som kommer att ha dedikerade medier kommer att kunna njuta av det inom två år.

En fråga kvarstår: kommer vi också att ha 8K-TV 2020? Eller kommer de först att reserveras för den japanska marknaden? Sändare måste också vara redo att stödja 8K. Idag är de viktigaste TV-kanalerna i 1080p, men inte i 4K. Vissa program är exceptionellt så. Fortsättning följer …