boeing-777-air-france

Air France: Wi-Fi under flygning kommer faktiskt att lanseras 2017

Att ha internet i luften är redan verklighet för vissa flygbolag. Passagerare betalar ett schablonbelopp på några euro och har därmed tillgång till en Wi-Fi-internetanslutning. På Air France kommer det verkligen att hända nästa år. Det har redan varit på plats i vissa plan hittills, men det är ganska begränsat.

boeing-777-air-france

I ett pressmeddelande meddelar Air France-KLM att det har tecknat ett partnerskap med Gogo, en tjänsteleverantör som redan erbjuder sina internettjänster till särskilt amerikanska flygbolag. 68 Boeing 777 och 15 Airbus A330 från Air France, samt 29 Boeing 777 och 12 Airbus A330 från KLM Royal Dutch Airlines, kommer att börja utrustas med Wi-Fi i slutet av 2017, totalt 124 gruppens långdistansflotta.

För anekdoten tillåter den senaste generationen 2Ku-teknik som erbjuds av Gogo “Ständigt förbättrad anslutning tack vare en innovativ teknisk lösning” enligt Air France.

Förutom full internetåtkomst kommer passagerare också att kunna ansluta gratis till Air France-KLM-portalen för att få tillgång till information om deras flyg, organisera sin resa och hitta underhållning utöver de som redan erbjuds ombord.