Google Nouveau Logo Batiment

Alfabetet (Google) och Amazon rapporterar starka resultat för andra kvartalet

Alfabetet (Googles holdingbolag) respektive Amazon publicerade sina ekonomiska resultat för andra kvartalet 2016 ikväll. I båda fallen är resultaten positiva.

Google ny logotypbyggnad

Alphabet omsatte 21,5 miljarder dollar, en ökning med 21% jämfört med samma period förra året. Nettoresultatet uppgick till 4,88 miljarder dollar (8,42 dollar per aktie), en ökning med 24%. När det gäller Google själv tog webbplatserna in 15,4 miljarder dollar, en ökning med 24%. Annonsintäkterna var 19,14 miljarder dollar, en ökning med 19%.

Hos Amazon är intäkterna 30,4 miljarder dollar, en ökning med 31%. Nettoresultatet uppgick till 857 miljoner dollar (1,78 dollar per aktie), en ökning med 832%. Det här är inte ett misstag, det var 92 miljoner dollar förra året. Under tiden rapporterade Amazon Web Services (AWS), molntjänster, en försäljning på 2,89 miljarder dollar, en ökning med 58,2%.

Amazon-logotypbyggnad

Amazon tar tillfället i akt att prata om Prime Day, den dag den erbjöd minskningar. Den globala försäljningen ökade med 60%. Näringsidkaren tillägger att de senaste månaderna har varit upptagen, särskilt med framsteg i Indien.

Oavsett om det är Alfabetet eller Amazon är marknaderna glada, båda gruppernas aktier är uppe efter sessionen på aktiemarknaden.