Amazon Logo Batiment

Amazon förbjuder kommentarer i utbyte mot en gratis eller rabatterad produkt

Det är vårrengöring på Amazon. Om det hittills tillät en kunds åsikt i utbyte mot en gratis produkt eller en bra rabatt på den senare, förbjuder den amerikanska jätten nu någon “uppmanad kommentar”.

Amazon-logotypbyggnad

Fram till idag kan en användare skriva en recension för en produkt som de fått gratis eller med rabatt från en tredje parts säljare. För att detta ska anses giltigt var kunden tvungen att ange att han hade fått en begäran om ett yttrande från säljaren.

En instruktion som inte nödvändigtvis alltid respekterades och som ibland hade en irriterande tendens att vilseleda andra kunder om en produkts kvalitet. För att åtgärda detta har Amazon därför ändrat sig och helt enkelt förbjuder denna typ av kommersiell åtgärd.

Kundrecensioner är ett av de mest användbara verktygen vi erbjuder konsumenterna för att fatta välgrundade köpbeslut, och vi arbetar hårt för att se till att de gör sitt jobb.”Säger Chee Chew, en Amazon-representant.

En åtgärd som föregicks av många andra och som särskilt resulterade i ”upphävande, förbud eller lagföring av tusentals individer som försökte manipulera kommentarerna”.