Le Amazon Echo Show 5 disponible en France

Amazon lanserar den mindre, mer diskreta och billigare Echo Show 5

Amazon Echo Show 5 utökar familjen smarta röstassistenter. Allmänt, mindre, lättare och framför allt billigare, riktar Echo Show 5 sig mot ett större antal.

Amazon Echo Show 5 tillgänglig i FrankrikeEcho Show 5 utökar Amazons familj av smarta hemassistenter. Alexa erbjuder sig en ny miljö med Echo Show 5.

Några dagar efter ankomsten till Frankrike Google Nest Hub, Amazon lyfter slöjan på sin Echo Show 5. Detta är miniatyrversionen av Echo Show som vi testade i början av maj.

Röstassistenten byter sin 10-tums skärm mot en 5,5-tums panel. Vi är närmare storleken på en smartphone än en surfplatta.

Det måste vara mycket mer manövrerbart än storebror. Amazon beskriver det som den perfekta enheten att sätta på en nattduksbord.

De Echo Show är imponerande och ganska tung. Vi skapar en plats för det hemma och vi undviker att gå från ett rum till ett annat. Echo Show 5 väger 410 g och mäter 148 x 86 x 73 mm. Vi kommer säkert att vara mindre ovilliga att flytta det.

Amazon Echo Show 5 – En prisvärd hemassistent

Dess nomadiska karaktär är inte den enda fördelen. Amazon vill demokratisera tillgången till sin röstassistent. Målet är därför att erbjuda en komplett lösning till ett överkomligt pris.

Denna nya enhet spelar inte i samma kategori som 10-tums Echo Show. Skärmen på 5,5 tum har en upplösning på 960 x 480 pixlar och det finns bara en 4W-högtalare.

ES5 behåller till och med en kamera på framsidan trots sin lilla storlek men den går från 5MP till 1MP. Det finns en knapp för att stänga av mikrofonen och kameran för att bevara din integritet. Det är lite fysisk cache.

Rösten, Alexa har ändrat utseende men den förblir densamma. Hon kan göra samma saker. Det finns alltid partnerappar (färdigheter), videosamtal och möjligheten att styra anslutna enheter i ditt hem.

Amazon Echo Show 5 finns i svart eller vitt. Det kommer att finnas tillgängligt den 26 juni och det är på förbeställning. till 89,99 €.

Det finns också ett paket med en Alexa-kompatibel WiFi-ansluten kontakt. till 104,98 €.