Amazon Music Podcasts 1024x708

Amazon Music innehåller nu podcaster

Musikströmningstjänster vänder sig alltmer till podcaster. Efter Spotify är det Amazons tur att meddela ankomsten av podcaster i Amazon Music.

Amazon Music Podcasts 1024x708

Mer än 70 000 program finns nu tillgängliga på Amazon Music och Amazon meddelar att det redan har tecknat exklusiva avtal för originalinnehåll. Det är särskilt en fråga om Den första, en podcast värd DJ Khaled där han kommer att intervjua artister om deras framgångar och historierna bakom deras hits. Vissa program, som Skamland, som finns tillgängliga någon annanstans idag, kommer att bli exklusiva på Amazon Music över tiden.

Enligt Wall Street Journal kommer reklam att visas på podcasts exklusivt för Amazon Music. Så här kommer Amazon att tjäna pengar. Det är dock inte specificerat hur formatet på annonsen kommer att vara. Dessa kan vara klassiska ljudannonser, annonser som talas högt av podcastvärdar (som DJ Khaled) eller något annat format. Det sägs inte heller om de betalade användarna får annonserna.

Podcaster kan strömmas via Amazon Music-appen, på webben från music.amazon.com/podcasts eller på Amazon Echo-enheter.

Amazon rekommenderar att podcasts i Amazon Music är tillgängliga just nu i USA, Storbritannien, Tyskland och Japan för både gratis och betalda användare. Det anges inte när detta kommer att finnas tillgängligt i Frankrike eller någon annanstans.