Amazon tillkännager massiva anställningar före jul för att möta efterfrågan

Amazon tillkännager massiva anställningar före jul för att möta efterfrågan

Vi är redan i oktober och julen kommer långsamt. Amazon börjar förbereda sig för det och tillkännager anställning av 6500 personer i Frankrike för denna period för att möta kundernas efterfrågan, som fortsätter att växa genom åren.

Amazon-kartong

I ett pressmeddelande specificerar Amazon att dessa kommer att vara tillfälliga jobb, positionerna kommer att fördelas mellan dess fyra distributionscentra: Saran (Loiret), Montélimar (Drôme), Sevrey (Saône-et-Loire) och Lauwin-Planque (Norr). Dessa befattningar utöver de 1000 fasta befattningarna som kommer att skapas i slutet av 2016 i de olika distributionscentralerna.

”Vi är glada att välkomna dessa nya medarbetare under semestern. Genom att gå med oss ​​kommer de att vara nyckelaktörer i framgången för denna viktiga period hos Amazon och garantierna för den servicekvalitet som våra kunder förväntar sig ”, förklarar Ronan Bolé, chef för Operations France på Amazon. Han tillägger att vissa tillfälliga jobb så småningom förvandlades till permanenta kontrakt. “Detta kommer att vara fallet igen i år” specificerar Ronan Bolé, som inte anger vilken procentsats som berörs.

Amazon tar tillfället i akt att komma ihåg att de har investerat 1,5 miljarder euro i Frankrike sedan 2010 för att möta den växande kundernas efterfrågan och för att möta behoven hos många små oberoende företag som säljer på Amazonas marknadsplats. och som litar på företagets logistikförmåga för att utveckla sin verksamhet.