Ämnesfunktion i Photoshop

Ämnesfunktion i Photoshop: Välj Människor och saker

Fram till nyligen väljer du objekt inom Photoshop kan göras med markeringsverktygen, antingen med magnetslingan eller med trollstaven. Och om vi gillade risken kunde vi använda verktyget för snabbval. Resultatet av alla ovanstående verktyg lämnar dock i praktiken mycket att önska.

Ämnesfunktion i Photoshop

År 2018 introducerade Adobe ett nytt automatiskt verktyg som heter “Ämne”. Detta verktyg gjorde det möjligt för oss att med ett enda klick välja huvudämnet för fotot, vare sig det är en person, ett djur eller en sak. Denna funktion fungerade mer eller mindre bra. Sedan 2020 CC-utgåvan stöds emellertid urvalsfunktionen av Adobes AI, Adobe Sensei , och tack vare maskininlärning kan den välja fotoelement med överraskande precision.

Hur Photoshops alternativ för “ämnesval” fungerar

Ämnet finns i alla versioner av Adobe Photoshop CC från och med 2018-versionen. Så om vi har en uppdaterad version borde vi ha den här funktionen. Ämne är inte ett verktyg som trollstav, utan ett alternativ som finns i “Val” -meny på toppen.

Selección de Sujeto de Photoshop - 1

Vi klickar på det här alternativet och är klara. Photoshop tar några sekunder (beroende på storleken på fotot och dess komplexitet), och vi kan automatiskt se huvudobjektet för det valda fotot.

Selección de Sujeto de Photoshop - 2

Som vi kan se, den här funktionen kan känna igen huvudämnet på fotot och välj det mycket exakt. Även om det finns luckor i mitten av fotot väljer du dem också så att vi, när du beskär, bara tar det element du har valt.

Beroende på typ av foto kanske valet inte är perfekt. Speciellt om det finns suddiga delar som mycket liknar bakgrunden.

Selección de Sujeto de Photoshop - 3

Och det är här masken kommer in.

Förfina valet med masken

Om vi ​​redan har valt ämnet kan vi klippa det. Men innan vi gör samma sak är vi intresserade av att använda snabbmasken för att finjustera valet för hand. För att göra detta, från samma urvalspanel, väljer vi alternativet ” Redigera i snabbmaskläge “.

Selección de Sujeto de Photoshop - 4

Vi kan nu se ett redigeringsfönster som följande. Den färgade delen är den del som väljs, medan den del som verkar rödaktig skulle vara den icke markerade delen av bilden.

Med både borsten och gummit kan vi lägga till andra delar i urvalet eller ta bort delar som av någon anledning har valts av misstag. I vårt fall, till exempel, ska vi använda gummit för att justera valet av höger hand. Och sedan igen borsten för att avmarkera det som är kvar.

Selección de Sujeto de Photoshop - 5Selección de Sujeto de Photoshop - 6

Vi kan upprepa denna process, till exempel med delar av kläderna som inte har valts särskilt bra eller med håret.

När vi är färdiga med det slutliga valet tar vi bort snabbmaskläget för att återgå till fotot med det valda ämnet.

Vad sägs om hundar, bilar eller andra föremål?

De val av ämnen är inte begränsat, mycket mindre, till urvalet av människor. Vi kan använda detta verktyg för att välja de element som vi vill ha i ett foto. Till exempel kan vi använda den perfekt för att välja hundar, katter, fåglar, fordon … vad som helst.

Även om ett foto har två eller flera objekt (till exempel flera personer) kan du fortfarande välja dem enkelt. Om vi ​​av de 5 valda personerna bara är intresserade av två kan vi ta bort det val som vi inte är intresserade av från snabbmasken som vi förklarade i föregående steg.

Selección de Sujeto de Photoshop - 13

Skapa fotomontage

Vi har redan valt ämnet och vi har använt touch-ups tack vare masken. Nu kan vi göra två saker. Eller så kan vi klippa ur markeringen för att använda det i ett annat foto eller ta bort bakgrunden. Vi kommer att välja det senare, att byta fond till en annan. För att göra detta väljer vi alternativet ” Markering> Invertera ”, Och nu är det vi kommer att välja resten av bilden, förutom motivet. Sedan behöver vi bara trycka på “Radera” -tangenten på tangentbordet för att ta bort bakgrunden, lämna den valda personen och en transparent bakgrund för att placera det vi vill ha nedan.

Selección de Sujeto de Photoshop - 7

Så vi kan bara klistra in det foto vi vill ha i bakgrunden. Till exempel ska vi lägga en strand.

Selección de Sujeto de Photoshop - 8

Som vi ser har personen hållit sig perfekt till bilden. Smarta motivval erbjuder imponerande precision. Även om det kan tyckas att det sitter lite ”fast” på toppen. För att göra detta måste vi använda alternativen för skiktblandning för att göra fotot så trovärdigt som möjligt. Till exempel lägga till en inre skugga.

Selección de Sujeto de Photoshop - 9

När vi har gjort alla fotomontage behöver vi bara exportera fotot för att spara det på vår dator.