Android-fragmentering: Nougat är knappt 13,5% ett år efter lanseringen och strax före Android O

Android 7.0 Nougat: en operatör föreslår tillgänglighet de närmaste dagarna

När kommer Android 7.0 Nougat att finnas tillgängligt? Den kanadensiska operatören Telus har publicerat sitt släppschema och pratar om den nya versionen av Android. Enligt Telus kommer användare med en Nexus att få den den 22 augusti, vilket är måndagen i nästa vecka.

Android Nougat

Kan vi lita på Telus? Ja, han hade redan angett rätt datum för lanseringen av Android 6.0 Marshmallow förra året. Dessutom har den som operatör direkta relationer med Google och tillverkarna. Han vet mer än allmänheten.

Ursprungligen hade Google meddelat att Android Nougat skulle se dagens ljus i sommar utan att vara mer specifik. Senare noterade Evleaks, känt för sina goda källor hos tillverkare och operatörer, en utgåva planerad till augusti. Han hade dock inte angett något mer exakt datum.

På måndag bör användare med en Nexus-terminal därför ha Android Nougat. Som en påminnelse har Google erbjudit utvecklare flera versioner under de senaste månaderna. När det gäller tillgängligheten för terminaler från andra tillverkare är det oklart. Allt beror på tillverkarna i fråga, de måste anpassa sitt överlägg och sedan distribuera uppdateringen. Det tar ofta flera månader.

Samsung meddelade nyligen att Galaxy Note 7 kommer att vara berättigad till det inom 2 till 3 månader. På LG kommer V20 att ha Android Nougat som standard från nästa månad.