Pixel: Google tillkännager en framtida uppdatering för att korrigera haloeffekten på foton

Android 7.1: redan på plats på Pixels, men Nexus väntar på den slutliga versionen … 2017

En av Googles försäljningsställen för Nexus har varit den snabba tillgängligheten av systemuppdateringar.. Android Nougat har funnits på alla Nexus till exempel sedan den första dagen för lanseringen, nämligen den 22 augusti. Nexus 6 var tvungen att vänta den här veckan av någon anledning, men den är nu inrymd i samma båt som resten.

pixel-xl-grå-pixel-svart-bak

Google meddelade igår kväll sina nya smartphones, Pixel och Pixel XL, som efterträder Nexus. De körs på Android 7.1 som standard. Vi kan därför föreställa oss att Nexus snabbt kommer att ha rätt till denna uppdatering med vetskap om att Google alltid har lovat snabb tillgänglighet för sina egna terminaler. Detta kommer inte att vara fallet den här gången.

Google informerade Android Police att Android 7.1 skulle finnas tillgängligt på Nexus före årets slut … i en förhandsversion. Den slutliga versionen kommer därför att erbjudas allmänheten 2017 och inte tidigare. Detta val är väldigt konstigt, särskilt eftersom Google inte har gett någon ytterligare information om ämnet.

Bland de nya funktionerna som erbjuds kommer det att finnas ett filter för att lugna ögonen på natten och flera förbättringar / buggfixar. Daydream virtual reality kommer också att erbjudas, liksom andra funktioner dedikerade till utvecklare. De andra nya funktionerna är reserverade för pixlar (Pixel Launcher, Google Assistant, etc.).