Android-fragmentering: Nougat överstiger äntligen 10%, nästan ett år efter dess tillgänglighet

Android-fragmentering: Android Marshmallow fortsätter fortfarande, men Nougat är frånvarande

Google erbjuder sin stadga som avslöjar marknadsandelarna för varje version av Android i september. Alla är på reträtt, till utvecklarnas glädje, utom de senaste versionerna som ökar (igen, till utvecklarnas glädje).

fragmentering-android-september-2016

Android Marshmallow får en marknadsandel på 18,7% (+ 3,5% jämfört med förra månaden), Android Lollipop ökar till 35% (-0,5%), Android KitKat är på 27,7% (-1 , 5%), Android Jelly Bean är på 15,6% (-1,1%), Android Ice Cream Sandwich är på 1,4% (-0,2%), Android Gingerbread är nere på 1,5% (- 0,2%) och den berömda Android Froyo (släpptes 2010) är fortfarande på 0,1% och har varit i flera månader. Han vill inte dö!

Det saknas en från listan, nämligen Android Nougat, den senaste versionen. Google har erbjudit det på Nexus-terminaler i några veckor nu. Varför är hon frånvarande? Google förklarar att versioner som inte har minst 0,1% marknadsandel inte visas. Detta innebär därför att Android Nougat ännu inte är installerat på minst 0,1% av Android-terminalerna. Vi måste säkert vänta på nästa månads data för att se utvecklingen.

Som en påminnelse beror tillgängligheten av Android Nougat på terminalerna hos de olika tillverkarna på dem och de operatörer som distribuerar den.