Android används nu mer än Windows, en första

Android-fragmentering: mycket liten ökning av Marshmallow före ankomsten av Nougat

Förra månaden avslöjade Google att Android Marshmallow hade uppnått sin bästa månad-över-månad-framsteg på 3,2% mer. Men den här gången var det inte fallet, “prestationen” uppnåddes inte en andra gång i rad.

Fragmentering-Android-augusti-2016

I sina senaste resultat avslöjar Google att Android Marshmallow nu är installerat på 15,2% av Android-enheter, en ökning med 1,9% från förra månaden. Det är mer än lätt, särskilt eftersom Android Nougat anländer inom de närmaste dagarna / veckorna för Nexus i den slutliga versionen. Google kämpar för att införa sina systemuppdateringar, särskilt för att tillverkare inte spelar spelet och tar sig tid att distribuera dem, liksom operatörer.

För resten ligger Android Lollipop på 35,5% (+ 0,4% jämfört med förra månadens data), Android KitKat ligger på 14,1% (-0,2%), Android Jelly Bean är nere på 16, 7% (-1,1%), Android Ice Cream Sandwich sjunker till 1,6% (-0,1%), Android Gingerbread till 1,7% (-0,2%) och överlevande Android Froyo är kvar på 0 , 1%. Denna version släpptes 2010 och används fortfarande av en handfull användare.

Enligt de senaste rykten ska Android Nougat komma denna månad i den slutliga versionen efter att ha upplevt 5 förhandsgranskningar av utvecklare de senaste månaderna. Google har bekräftat ett släpp “i sommar”, men gav inte ett exakt datum.