Android-fragmentering: Nougat överstiger äntligen 10%, nästan ett år efter dess tillgänglighet

Android-fragmentering: Nougat överstiger äntligen 10%, nästan ett år efter dess tillgänglighet

“Långsamt, men säkert”, kan detta vara Googles slagord för antagandet av Android Nougat, nämligen den senaste versionen daterad sitt mobila operativsystem (före Android O som för närvarande är i beta).

Android Fragmentering juli 2017

Google uppdaterade sin stadga idag som beskriver Android-fragmentering. Nougat har äntligen klarat 10% -markeringen och nådde till och med 11,5% mot 9,5% förra månaden. Detta är en vinst på 2 poäng på en månad, men det är fortfarande mycket litet när vi tittar på släppdatumet för Android Nougat. Faktum är att den slutliga versionen debuterade i augusti 2016, för nästan ett år sedan nu.

För resten ligger Android Marshmallow på 31,8% (+ 0,6% jämfört med förra månaden), Android Lollipop är nere till 30,1% (-0,7%), Android KitKat är nere på 17,1% ( -1%), Android Jelly Bean med 8,1% (-0,7%), Android Ice Cream Sandwich med 0,7% (-0,1%) och Android Pepparkakor med 0,7% (-0,1 %).

Apple uppdaterade också sina siffror den här veckan, men de är oförändrade från förra månaden: iOS 10 är installerat på 86% av iPhones / iPads, iOS 9 på 11% och äldre versioner representerar 3%. Det är bra att notera att iOS 10 redan är mycket hög, så det kommer att kämpa för att utvecklas mycket. iOS 10 släpptes en månad efter Android Nougat i jämförelse.