Android Nougat double sa part de marché

Android O – Nya funktioner på väg

Android Oreo nya funktioner

Efter cirka 7 månader har Android Nougat knappt nått 2,8% installation. Vi börjar dock redan förbereda oss för ankomsten av Android O.

Android Oreo, Googles nästa söta operativsystem förväntas presenteras vid Googles I / O-konferens i maj. Enligt VentureBeat-webbplatsen kan Google integrera nya gestkontroller och bättre textigenkänning i operativsystemet för att förenkla användningen av operativsystemet.

“Copy Less” skulle vara en av de nya funktionerna. Det gör att du kan kopiera text från en applikation till en annan. Om du har upptäckt en restaurangadress i en app och vill skicka den till en vän, öppnar du bara tangentbordet och skriver “det är”.

Adressen genereras automatiskt och du kan skicka den utan att behöva markera adressen med Android-pekaren, kopiera och klistra in den.

Android Oreo kommer också att kunna skilja en neutral text från en adress och närmare bestämt i appen Google Messages. Adressen kommer automatiskt att upptäckas. Om du klickar på det öppnas Google Maps direkt.

Google skulle också ha lagt till gestkontroller. Ritning till exempel bokstaven C på Android Oreo-skärmen öppnar en lista över senaste kontakter. Huawei har redan integrerat denna typ av funktion i sitt overlay. Du kan öppna kameran genom att rita en C på Mate 9-smarttelefonen.

Vi föreställer oss att Android Oreo inte kommer att vara begränsad till det men det är en bra start. I den hastighet med vilken smartphones uppdateras har vi fortfarande tid innan vi njuter av det.