RCS Virgin Android

Android: RCS, efterträdaren till SMS, kommer att aktiveras i Frankrike den här månaden

Rich Communication Services (RCS) kommer snart till Frankrike. Google har meddelat att detta protokoll, som kommer att lyckas med SMS för ännu fler funktioner, kommer att aktiveras denna månad i Frankrike och Storbritannien. Det kommer att vara en “tvingad” aktivering från Google utan att behöva vänta på grönt ljus från operatörerna.

RCS Virgin Android

RCS har flera fördelar: bekräftelser, bilder och videor som skickas i god kvalitet, bättre hanterade gruppkonversationer, förmåga att konversera från en Wi-Fi-anslutning och mer. Principen liknar Apples iMessage, förutom att konversationer inte är krypterade med RCS. Detta innebär att en operatör, regering eller hackare tekniskt kan läsa meddelandena, där detta inte är möjligt med iMessage, WhatsApp och andra plattformar som erbjuder kryptering.

Google säger till The Verge att det inte kommer att lagra meddelandena på sina servrar. Foton, GIF och andra dokument sparas dock under en viss period (ospecificerad) så att mottagarna kan hämta dem.

RCS kommer därför att vara på plats i Frankrike i slutet av månaden, men Google ger dock inget exakt datum. Det kommer att vara upp till användarna att aktivera inställningen manuellt i Messages-appen som han använder idag för att skicka SMS. Google tillägger att andra länder kommer att gå med i Frankrike och Storbritannien under månaderna.