AugustLockTNW-796x398

Anslutna lås, inbrott med nyckeln?

Du planerade att modernisera ditt hem med några högteknologiska enheter med god smak, som dess anslutna lås ofta design och mycket praktiskt? Det vore dock bättre att tänka två gånger om vi skulle tro de oroande resultaten från vissa hackare, som förklarade vid konventet DEF CON att de flesta smarta lås på marknaden döljer stora säkerhetshål!

AugustLockTNW-796x398

August Smart Lock är ett av de 4 anslutna lås som har motstått hackerattacker

Således, av 16 anslutna lås granskas av hackare Anthony Rose och Ben Ramsay, 12 visade sig vara skyddade (ingen ordlek avsedd) med olika säkerhetsfel. Det värsta är att dessa brister är kända, listade, men att tillverkarna verkligen inte har bråttom att åtgärda dem, förmodligen för att de själva är långt ifrån experter på datasäkerhet.

Så otroligt som det kan tyckas, skickar många smarta lås lösenord i klartext genom Bluetooth-anslutning (varumärken Quicklock, iBluLock och Plantraco), vilket betyder att någon sniffer nära signal kan återställa dem. Den enda lugnande punkten är att vi nu vet att fyra märken av lås (inklusive det utmärkta Augusti Smart Lock) är resistenta mot datorattacker. Slutligen är det traditionella låset och dess stora smidda metallnyckel inte så illa …