Apple tillkännager iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Apple har precis lyft slöjan på iPhone 7 och iPhone 7 Plus! Låt oss inte ta fyra vägar, rykten pekade i rätt riktning: design som liknade föregående generation, nya färger, dubbla digitala kameror för 5,5 “-varianten och helt nydesignad Home-knapp. För denna nya iteration av den “ledda” smarttelefonen lovar tillverkaren inte mindre än 10 stora nya funktioner.

iPhone 7 Plus

Två nya färger

Precis som Mac Pro erbjuder Apple en ny “blank” Jet Black-färg med blank logotyp som helt klart inte lämnar dig likgiltig. Den mellangrå ersätts av en “svart” modell som, som ni kan föreställa er, har en mycket mörkare nyans än den första. Att följa med dessa två nya varianter, rosa guld, guld och silver kommer alltid att finnas. Fortfarande på skrovet omformas antennerna medan jackporten är övergiven. Bilder talar bättre än ord, vi låter dig upptäcka allt nedan på bilder.

iPhone 7

iPhone 7 och iPhone 7 Plus

En helt nydesignad hemknapp

Genom att överge den fysiska mekanismen har Apple valt en knapp som reagerar på trycket från användarens finger som 3D Touch-skärmarna för närvarande gör på iPhone 6s. Detta kan reagera på nya gester relaterade till aviseringar, meddelanden, ringsignaler eller till och med tredjepartsapplikationer med Taptic Engine API.

Vatten- och dammtålig

Prognoser för flera månader av analytiker, motståndskraft mot vatten och damm finns tydligt på det tekniska bladet för iPhone 7 och iPhone 7 Plus. Det återstår att se mer exakt vad terminalerna kommer att kunna samla in.

En förbättrad kamera för 4,7 tums iPhone, en dubbel sensor för 5,5 ”-modellen

IPhone 7 kommer därför inte att ha rätt till sin dubbla fotosensor, det är bara den stora modellen som berörs och skillnaderna är tillräckliga för att frustrera dem som gillar den mindre skärmen. För 4,7-tumsvarianten kommer användarna att kunna räkna med en 12-megapixelsensor (större pixlar) med optisk stabilisator, ƒ1.8 bländare, en blixt med 4 lysdioder (50% mer ljus) och en ny bildprocessor (automatisk fokusjustering, brusreducering etc.).

När det gäller iPhone 7 Plus kommer två 12 MP-sensorer med 2 brännviddar att finnas. En optisk zoom x2 föreslås i sällskap med en digital zoom x5 medan programvarudelen, som vi kommer tillbaka senare i bredd, verkligen ger något att avundas. “Bokeh” -effekten med suddighet i bakgrunden är särskilt väl kontrollerad.

På båda modellerna och på frontpanelen går FaceTime HD-kameran till 7 megapixlar.

iPhone 7 Plus Silver

En ännu ljusare Retina-skärm

Utan att gå in på detaljer, lovar Apple att erbjuda en skärm 25% ljusare än föregående generation samtidigt som den erbjuder bättre färgåtergivning. Vi kan inte vänta med att se resultatet för hand!

Stereoljud och blixt hörlurar!

Nej, den andra högtalaren är inte placerad längst ner, den är högst upp på terminalen nära den främre kameran. På ljudsidan är EarPods nu utrustade med en Lightning-kontakt eftersom jackporten helt enkelt saknas abonnenter. En Lightning to Jack-adapter levereras dock med alla iPhone 7 och 7 Plus.

För att bättre driva mot AirPods

EarPods-serien följer nu – om vi uppenbarligen betalar priset – AirPods. En trådlös version av de ovannämnda hörlurarna med integrerad mikrofon, som erbjuder 5 timmars autonomi (24 timmar tack vare laddningsboxen) och enkelt kopplas ihop med alla iPhone och Apple Watch. Räkna 179 € för ett tillbehör vars marknadsföring är planerad till oktober månad.

Ett A10 Fusion-chip

Den nya quadcore-processorn visar prestanda upp till 120 gånger snabbare än den första iPhone med namnet! Den nya GPU förväntas med perfekt upp till 240 gånger snabbare än den terminal som just nämnts. Utvecklingen är bara imponerande och vi vill också testa enheten! Allt detta gör det möjligt att nå två timmars ytterligare autonomi (jämfört med iPhone 6s – upp till 60 timmar i ljud) medan 4G kan klättra upp till 450 mbps.

iPhone 7 och iPhone 7 Plus 1

Ännu mer lagringsutrymme

Vi väntade otåligt, lagringsökningen har kommit. Nybörjarmodellen har 32 GB medan de två nästa erbjuds till 128 och 256 GB.

Pris och tillgänglighet

Förbeställningar kommer att vara öppna fredagen den 9 september från kl 09:01 och marknadsföring är planerad till fredagen den 16 september.

  • iPhone 7 32 GB – 769 €
  • iPhone 7 128 GB – 879 €
  • iPhone 7 256 GB – 989 €
  • iPhone 7 Plus 32 GB – 909 €
  • iPhone 7 Plus 128 GB – 1019 €
  • iPhone 7 Plus 256 GB – 1129 €