Presse-citron

Apps2 år sedan Som Apple inte gjorde det, lade Google Photos till en funktion som iPhone saknade Många utgivare erbjuder appar för att förbättra iPhone-foton. Det senaste … Google, som erbjuder en trevlig funktion som ignoreras av Apple.

iPhone XS till bästa pris Baspris: 1159 €

Se fler erbjudanden

Du har hört talas om bokeh-effekten tidigare, eller hur? Tidigare reserverad för erfarna fotografer med mycket dyra SLR-kameror har denna effekt med “pro” -aspekten som består i att få ett motiv i förgrunden i fokus på en suddig bakgrund till stor del blivit populär och demokratiserad med uppkomsten av dubbla smartphones. sensorn, sedan de dopade med artificiell intelligens, eller till och med båda.

Nokia startade trenden för några år sedan med en av modellerna i sitt Lumia-sortiment, som var utrustad med programvara för att arbeta på skärpedjupet för ett foto medan man tog, men också för att komma tillbaka till det. efter. Sedan kom Huawei P9 och LG G5 (efter några försök från HTC) och sedan var det Apples tur med iPhone 7 Plus och dess dubbla lins hanterades också av en algo som suddar bakgrunden i stående läge. Alla byggare följde. Förutom en: Google.

Ett perfekt verktyg för att arbeta med suddiga bakgrunder i porträttfoton

Problem: om Apple har erbjudit detta i två år på några av sina iPhones och dess inbyggda bildredigerare är mycket bra, det kaliforniska företaget tillhandahåller fortfarande inget specifikt verktyg för att justera och optimera kvaliteten på bakgrundssuddet för iPhone X[1], även om detta nu är möjligt när du tar bilden och efterbearbetar på Xr, Xs och Xs Max. Och plötsligt är det tredjepartsapplikationer som har gripit ämnet. En av de mest kända är de utmärkta Focos, som jag har använt under en tid, och som erbjuder ganska fantastiska resultat.

Google Foton Bokeh

Men en annan skådespelare bestämde sig för att ta hand om saken: Google har precis släppt en uppdatering av sin Google Photos-app för iOS som låter dig tillämpa olika inställningar och effekter på foton som tagits med en iPhone i stående läge. Så du kan justera fokus på ett foto för att definiera vilka sektioner som ska vara skarpa och vilka andra som ska suddas ut, du kan också ändra suddighetsintensiteten och även, om fotot är lämpligt, applicera filtret på det. Color Pop, som ger en förgrund med originalfärgen på en svartvit bakgrund.

För att få åtkomst till den här nya funktionen är allt du behöver göra att uppdatera Google Photos-applikationen på din iPhone. Vad ska jag ha lite kul, men särskilt för att ytterligare förbättra återgivningen av bilderna på sin iPhone. Tills Apple en dag erbjuder sitt eget verktyg?

[1] På samma sätt som borttagningen av iPhone X, en telefon som kostar mellan 1000 och 1300 euro, från Apples katalog mindre än ett år efter lanseringen, kommer jag inte att tveka att säga att det faktum att denna funktion inte är inte tillgänglig på den här modellen är ren skandal. Eftersom iPhone X har alla hårdvaru- och programvaruegenskaper för att vara kompatibla med denna funktionalitet. Så det är bara ett marknadsföringsval av avsiktlig föråldring, föråldring av programvara, vilket är ännu mer skadligt från Apples sida, vilket visar hänsynen till sina kunder.