Aqara S1 Smart Scene

Aqara S1 Smart Scene, Smart Switch: Funktioner

S1 Smart Scene och dess IPS-skärm

Aqara S1 Smart Scene

Världen för hemautomation är så bred att det är svårt att känna till var och en av de lösningar som många tillverkare erbjuder. Det är också sant att precis som det är brett är det också okänt för många. Men att lämna dessa detaljer åt sidan, om det finns ett varumärke som du borde veta är Aqara.

Vi har redan pratat om detta varumärke ibland, särskilt dess Xiaomi Mi Smart Sensor-set (ja, det är ett varumärke under Xiaomi-paraplyet). Denna uppsättning sensorer gör att du kan komma igång med hemautomation och erbjuder ett starkt rekommenderat pris, en bra design och viktigast av allt: integration med de mest populära hemautomationssystemen, inklusive Apple HomeKit.

Nåväl, nu har de lanserat en ny produkt som möjligen är vad många användare letade efter. Och om du inte tror oss, ta en titt. Det här är det nya Aqara S1 Smart Scene , en smart switch som integrerar en IPS LCD-skärm i fullfärg.

Varför vill du ha något sådant? Tja, för att kunna styra en stor del av hemautomatiseringen från en enda punkt och utan att till exempel behöva tillgripa din smartphone. När du väl har installerat den, som förresten är storleken på en klassisk väggbrytare som den som någon av oss redan har hemma, kan du på skärmen skapa tillgång till de olika enheterna hemma.

På bilderna som du kan se kontrollen för lamporna observeras, både när det gäller intensitet som färgtemperatur eller RGB. Du kan också visa information relaterad till termostaten och andra anslutna enheter som du kanske har installerat hemma.

Lätt att installera som vi kan se, denna Aqara S1 Smart Scene är utan tvekan en mycket slående produkt. Det betyder inte att du ska byta ut var och en av dina brytare mot en av dessa, men för huvudrum som vardagsrummet eller ingången till ditt hem kan de vara mycket användbara.

När det gäller detaljer är skärmen 3,95 tum, IPS och färg. Och tillsammans med det stödet för Apple HomeKit kommunicerar denna switch med andra enheter via Zigbee 3.0-standarden, så du behöver Aqara HUB.

Ytterligare Aqara-artiklar

Den här smarta omkopplaren är inte den enda produkten som tillverkaren har lanserat , tillsammans med det har det kommit andra mycket slående anordningar som ett system för att automatisera öppning och stängning av gardiner och andra typer av något mer grundläggande brytare, men lika praktiskt som tiden för att kontrollera hela uppsättningen anslutna enheter Hem.

Det finns också smarta lås, övervakningskameror eller ett uttag utformat för luftkonditionering genom att integrera en IR-sensor med vilken du kan styra vilken luft som helst utan behov av komplicerade installationer.

Dessa är alla nya Aqara-enheter:

  • S1 Smart scenpanel med HomeKit
  • G2H HomeKit Secure videokamera
  • Ny m1S Smart Hub
  • P100 smart lås
  • P3 Luftkonditioneringsenhet
  • C2 gardinregulator
  • H1 Pro Smart Rocker Switches

Ser du hur det finns tillräckligt med skäl att vara intresserad av det här varumärket? Nu måste vi vänta med att se priser och när de kan vara tillgängliga i vårt land.