Google laisse tomber le Projet ARA

Ara-projekt: smarttelefonen bekräftad för 2017 (video)

Googles modulära smartphone ARA-projekt

Vi förväntade oss i år, Project Ara kommer fram i slutet av 2017. Google presenterade de senaste framstegen inom sin modulära smartphone på Google I / O 2016.

Google gav nyheter om sin modulära smartphone Ara-projekt à la Google I / O. Smarttelefonen närmar sig en marknadsförbar version. Den är tunnare, lättare och framför allt mycket vackrare. Det bygger fortfarande på samma princip.

Smarttelefonen består av avtagbara tegelstenar med specifika funktioner: skärmkamera, extra batteri, aktivitetsspårare, stereohögtalare etc. Du kan därmed anpassa din smartphone efter dina behov.

Prototypen som presenteras av Google rymmer upp till 6 moduler. De placeras på ett metallgaller som nu är nästan osynligt.

För att ta bort en modul behöver du inte ens stänga av smarttelefonen. Gå bara till inställningarna och välj modulen för att koppla bort. Det lossar sedan sig själv. I slutändan kommer denna åtgärd också att vara möjlig via röstkommandot “Ok Google”.

Många partners är fortfarande involverade i utvecklingen av dessa berömda moduler. De kommer eller kommer inte att lyckas med Ara-projekt. Toshiba eller Sony Picture Home Entertainment kommer att vara en del av äventyret.

E-ink är det senaste som går med i Google. Tillverkaren kommer även att erbjuda en liten elektronisk bläckskärm.

Project Ara-smarttelefonen släpps i slutet av 2017. Vi hoppas att partnerna kommer att vara rimliga på modulernas pris.