Ares Galaxy: P2P-program för att ladda ner filer

Ares Galaxy: P2P-program för att ladda ner filer

Ares Galaxy, populärt känd som Ares, är en P2P-utbytesprogram det var mycket populärt runt 2000-talet. 2005 var det nästan på höjden av den stora eMule, främst på grund av hur enkelt det var att hitta filer i nätverket och hur snabbt de kom av. Men även om dess popularitet har sjunkit mycket (främst för att det finns bättre alternativ) är det idag fortfarande ett av de mest använda programmen, särskilt i Spanien, när man söker efter och laddar ner filer från Internet.

Ares Galaxy: P2P-program för att ladda ner filer

Denna P2P-klient använde ursprungligen Gnutella-nätverket. Emellertid bestämde utvecklarna att skapa sitt eget oberoende och decentraliserade nätverk. För att göra detta monterade de en P2P-arkitektur av bladnodtypen med supernoder. Tack vare det har Ares ett söksystem som liknar P2P Gnutella-nätverket och Kad-nätverket, ett system som inte är beroende av servrar.

Virus och adware

När programmet först lanserades 2002 gjorde dess utvecklare det tillsammans adware , adware. Denna adware dök upp under installationsguiden och gav användarna möjlighet att installera den eller inte. Precis som många program gör nu. Men kort därefter bestämde utvecklarna att det var en oetisk metod och tog bort adware.

Detta program skrevs in Delphi-språket , och distribuerades ursprungligen som egen programvara, även om det 2005 gjorde språnget till gratis mjukvara (troligen av rädsla för en upphovsrättsprocess). Detta fick många användare att ta koden och ändra den för att skapa sina egna varianter. Och många av dem gömde tyvärr adware eller skadlig kod inuti. Antalet inofficiella versioner av Ares med skadlig kod är mycket hög, även idag. Du måste vara mycket försiktig.

Dessutom har Ares kritiserats hårt av samhället för det stora antalet virus som fanns inom dess nätverk. Beroende på servrar kan vem som helst använda den för att distribuera sina filer. Och med lite socialteknik kan du lura alla intet ont anande användare att ladda ner ett virus från exempelvis en låt eller film. Ares har inte filter och det gör inte heller att nedladdningarna går igenom antivirusprogrammet innan de sparas på datorn. Därför får sunt förnuft stor framträdande när man använder denna nedladdningsprogramvara.

Kännetecken för Ares Galaxy

Utan tvekan är det bästa med detta program sitt eget P2P-nätverk . I likhet med Kad eller Gnutella tillåter detta nätverk alla användare att dela filer med alla utan att behöva vara beroende av servrar eller databaser. Sökningarna är i sändningsläge, där vi kan se alla filer som finns tillgängliga i nätverket. Detta nätverk tillåter också chattrum att ställas in i äkta IRC-stil.

Ares - Chatta

En annan av de bästa funktionerna, och en av de som fick den att bli sådan populär, är dess sökmotor. Medan andra liknande program var beroende av webbplatser för att söka efter filer (som torrentnätverket), har Ares en mycket snabb och lättanvänd sökmotor som vi kan hitta bokstavligen alla typer av filer från. Vi kan också använda filter för att bättre förfina sökningar. De DHT (Distribuerad Hash-tabell) -systemet låter dig direkt indexera alla filer som delas av alla användare så att andra källor kan tas för att ladda ner samma fil.

Filerna kan laddas ner direkt från sökmotorn eller från deras Hashlänkar. En hashlänkar är en länk som är associerad med en enda fil, särskilt dess hash. På det här sättet ser vi till att vi laddar ner en specifik fil och inte till exempel en falsk. Dessa länkar var de som användes för att dela filer via chatt, meddelanden, forum och webbplatser.

Ares nedladdningar har alltid varit snabbare än dess konkurrenter. Och även om det också hade sitt eget prioriterade system, tack vare det faktum att varje nod fungerade som klient och server samtidigt, blev vägarna mellan punkter avsevärt förkortade. Filer tar mycket mindre tid att ladda ner än andra program. Dessutom har den en integrerad multimediaspelare som gör att vi kan förhandsgranska filen som vi laddar ner innan den slutar. Ett mycket användbart sätt att se till att det vi laddar ner är en riktig fil och inte en oönskad film.

Denna medföljande spelare ger oss också tillgång till ett stort antal online-radiostationer från hela världen och TV-kanaler.

Ares - Radio online

Detta program fungerar också som en P2P-nedladdningsklient . Vi kan lägga till torrentfiler eller magnetlänkar för att ladda ner dem från den via BitTorrent-nätverk. Alla nedladdningar kommer att finnas kvar i programmet tills de är färdiga, men om de har slutförts försvinner torrentnedladdningarna efter omstart av programmet. Det är inte ett program att göra frö.

Hur man laddar ner filer med Ares

För att ladda ner filer utan problem med det här programmet är det viktigaste att ge det tillstånd i Windows 10-brandväggen (eller den brandvägg vi använder). När vi öppnar programmet för första gången kommer vi att kunna se a brandvägg fönster där det kommer att be oss om tillstånd att komma åt nätverket. Vi måste bevilja det till dig innan vi kan börja använda programmet.

Tillåt Ares brandvägg

Det första avsnittet som vi hittar inom detta program kommer att vara sökmotor, En av de mest viktiga. Här kommer vi att kunna skriva termen som vi vill söka efter, förutom att välja en kategori för att filtrera data och för att få mer exakta resultat. Sökningarna kommer att klassificeras i olika flikar, så vi kan ha flera öppna samtidigt.

Ares - Buscar archivos

Varje nedladdning har en stjärnbetyg , som kan hjälpa oss att ta reda på vilka filer som är mest pålitliga och av bästa kvalitet (även om vi inte borde lita helt på dessa betyg). För att börja ladda ner en fil, dubbelklickar du bara på den för att lägga till den på nedladdningsfliken.

Ares - Descargar 1

Här börjar programmet söka efter alla par i nätverket. Och tack vare DHT kan vi ladda ner filer från vilken källa som helst, även från andra nätverk, till exempel BitTorrent-nätverket.

Ares - Descargar 2

När nedladdningen är klar kommer den att markeras med den färdiga ikonen och vi kan hitta filen i nedladdningsmappen som vi har konfigurerat i Ares.

Ares - Descarga completea

Det är sant att antalet filer som vi kan hitta i din sökmotor är ganska begränsat jämfört med vad vi hittat tidigare. Och att nedladdningshastigheten inte längre är så stor. Men Ares är fortfarande en utmärkt nedladdningsklient som vi kan använda perfekt även i Windows 10.

Ladda ner och installera Ares på Windows 10

Den officiella webbplatsen för Ares Galaxy har inte funnits på länge . Dess utvecklare lämnade koden publicerad den SourceForge så att alla intresserade utvecklare kan komma åt den. Dessutom kan vi inom denna portal hitta alla officiella versioner av detta program.

Även om det finns webbplatser som erbjuder oss att ladda ner mycket nya versioner, uppdaterade 2020, i själva verket den ursprungliga versionen av detta program har uppdaterats sedan 2017 . Den senaste officiella versionen av detta program (AresRegular 2.4.6) finns på den här länken. Sättet att veta att detta verkligen är den officiella versionen av Ares är att ägaren till förvaret är det lap3k, den ursprungliga utvecklaren av detta program. Och det är inte en falsk profil eftersom den har bifogats denna portal sedan 2005. Detta är det enda sättet att ladda ner och installera Ares i Windows 10 säkert utan att ta onödiga risker.

Och hur är det med de modernare versionerna? Eftersom det är ett program med öppen källkod finns det utvecklare som har fortsatt att underhålla detta program på egen hand. I mars 2020 släpptes till exempel version 2.5.4 av den här nedladdningsklienten. Antalet webbplatser som tillåter oss att ladda ner falska versioner av detta program eller som döljer skadlig kod är dock enormt. Det första vi rekommenderar är att vara försiktig med alla nedladdningssidor i Spanien . Om vi ​​vill ta en risk med en av dessa mer uppdaterade versioner är det bättre att tillgripa en webbplats som MajorGeeks, som är åtminstone legit. Trots detta, utan att gå längre, utlöser denna version av Ares Windows SmartScreen-larm som potentiellt oönskad programvara. Det måste finnas en anledning.

Malware versión falsa Ares mv

Därför rekommenderar vi än en gång att du exklusivt laddar ner den ursprungliga versionen av SourceForge. Version som inte genererar varningar.

Andra kunder

Sådan var Ares framgång att på mycket kort tid uppstod ett stort antal kloner av detta program. Även om många hade dåliga avsikter lyckades andra få användarnas förtroende. Några av de mest kända är:

  • Warez P2P , en klon av den ursprungliga Ares.
  • KCeasy, en giFT-baserad klient.
  • jAres P2P , ett alternativ för att använda detta nätverk skrivet i Java.