azip-kompressor

AZip Review: en kraftfull gratis och bärbar filkompressor

Vad är det och vilka funktioner har AZip

azip-kompressor

AZip är ett komprimerings- och dekompressionsprogram för zip-filer, som kännetecknas av dess enkelhet , med ett minimum av alternativ, med tanken att hålla användargränssnittet så rent som möjligt, utan att ha det överbelastat med ytterligare alternativ som vi inte kommer att använda och som distraherar användaren från applikationens exklusiva uppgift: lägga till, extrahera och radera filer.

Denna ansökan är helt gratis och bärbar . Den har unika funktioner som inbyggd innehållssökning, smart filuppdatering eller filåterställning.

Funktioner som ingår i AZip

AZips funktioner inkluderar den supersnabba filsökningsfunktionen. På detta sätt kan vi söka efter innehåll i en komprimerad fil utan att behöva extrahera den och utan att använda en filutforskare för dem. Under sökningen extraheras inte tillfälliga filer, allt händer snabbt och minne.

Den innehåller också en funktion för att intelligent uppdatera filer med vilka vi bara kan ändra nya och modifierade filer. Vi kommer också att ha möjlighet komprimera filer igen , få ännu mindre ZIP-filer. Dessutom innehåller den komprimeringsmetoder som är kompatibla med: Minska, Krymp, Implodera, Deflate, Deflate64, BZip2 och LZMA.

Med AZip kan vi arbeta med flera dokument och enkelt byta till trädvy eller vice versa eftersom vi tycker det är mer bekvämt och produktivt.

Packa upp en fil med AZip

Att packa upp en fil med AZip är extremt enkelt. Vi måste bara köra programmet och dess huvudmeny visas. Nu måste vi klicka på Öppna arkivet , klicka på ikonen för en öppen mapp som finns längst upp till vänster eller i verktygsfältet, klicka på Fil och då Öppna arkivet . Nu väljer vi den komprimerade filen som vi vill dekomprimera. Det öppnas och vi kommer att se allt innehåll på höger sida. Därefter högerklickar vi på den mapp som vi ska dekomprimera och välja Extrahera mapp. Slutligen anger vi sökvägen där vi vill att filen ska packas upp och klickar på OK.

Abrir archivo comprimido con AZipDescomprimiendo archivo con AZip

Komprimera en fil igen med AZip

Med AZip har vi möjlighet att komprimera en ZIP-fil så att den tar ännu mindre utrymme. För att göra detta måste vi först välja en komprimerad fil igen från Extrahera mapp . Därefter måste vi klicka på Komprimera arkivet igen , som har sin ikon i verktygsfältet. Vi kan också komma åt den från avsnittet Verktyg högst upp. När du har klickat börjar filen läsa igen.

Pulsar para recomprimir archivo con AZipRecomprimiendo archivo con AZip

Hur laddar jag ner AZip

AZip är en öppen källkod, gratis och bärbar applikation så att den inte behöver installeras och vi kan använda den från vilken dator som helst. Vi kan ladda ner det från SourceForge-projektsidan. Filen är liten och tar över drygt 2 MB , så filen laddas ned på några sekunder. Den körs under Windows-operativsystemet och är kompatibel med andra ZIP-kompressorer, oavsett operativsystem.

Alternativ till AZip

Som vi har nämnt är AZip en intressant Zip-filkompressor och dekompressor som är mycket lätt att använda, även om vi också kan välja några av dessa alternativ :

  • WinRAR : Det är förmodligen den mest populära och mest använda arkivkompressorn, kompatibel med RAR- och ZIP-arkiv, liksom andra kompressionsalgoritmer. Det är ett betalningsprogram som kostar 20 euro, även om vi kan använda det gratis och utan begränsningar i 40 dagar. Vi kan ladda ner den från följande länk.
  • Bandizip : är ett kraftfullt program för att komprimera och dekomprimera filer i flera format, med specialfunktioner som redigering av vissa filformat eller komprimering med flera volymer. Den har en gratis version som vi kan ladda ner från den här länken. Den har också en professionell version för avancerade användare som kostar $ 30.
  • 7-Zip : det är en välkänd kompressor och dekompressor med öppen källkod i flera format som vi kan använda från vilken dator som helst på ett obegränsat sätt. Det erbjuder en högre grad av förståelse än andra liknande program. Du kan ladda ner den helt gratis härifrån.
  • PeaZip : är en gratis kompressor och dekompressor som sticker ut för sin användarvänlighet och dess kompatibilitet med mer än 100 olika format, och erbjuder möjligheten att öppna, visa och extrahera komprimerade filer. Du kan ladda ner den från deras hemsida.
  • WinZip : är ett av de längst igångsatta och mest kända programmen för komprimering och dekomprimering av filer, som sticker ut för sin hastighet, användarvänlighet och dess förmåga att stödja ett stort antal format, komprimering exklusivt i Zip-format. Du kan ladda ner en gratis 21-dagars testversion från den här länken. Priset är 36 euro och det har också en professionell version för avancerade användare som kostar 60 euro.