kamera för videobloggar

Bästa kameror för att spela in videobloggar och Vlogs för YouTube

Oavsett om du ska spela in sportvideor eller videobloggar om fotbollsmatcher, resor, turistvägar eller nyfikenheter om din stad behöver du en kamera. För inomhus eller utomhus. Varje kamera är bra för videobloggar, faktiskt om den är av god kvalitet och har bra videofunktioner. Spegelfria kameror spelar vanligtvis in i 4K och är kompakta så att de är en favorit för många användare. Men det finns också mindre kameror som passar i en ficka och som vi kan bära överallt utan komplikationer eller vikt.

Oavsett tema granskar vi några av de bästa kamerorna för videobloggning om du vill ta det med dig överallt. Om du ska spela in hemma räcker ett bra stativ och en kvalitetskamera oavsett modell, storlek eller vikt eftersom du inte kommer att flytta den därifrån när som helst.

kamera för videobloggar

Nybörjare? Använd en gimbal

Att köpa en gimbal till din mobiltelefon kan vara ett första alternativ för att bekanta dig med videorna. Om du har en medelklassig eller avancerad smartphone som spelar in tillräckligt bra, behöver du inte spendera mycket pengar på en ny kamera. Testa en videostabilisator för mobiltelefoner för att anpassa, se om du gillar det, se om det är bekvämt för dig att spela in dina resevideor eller det är tröttsamt att filma allt omkring dig.

En av de mest rekommenderade är Zhiyun Smooth Q2 kompatibel med mobiltelefoner, lätt, liten, passar i fickan och ett av de bästa alternativen om du ska börja eftersom det bara kostar 150 euro men du kommer inte att sakna någon funktion. Den kan lutas 360 grader horisontellt, den har en joystick för att styra allt, LED-lampor och knappar för intuitiv och fullständig kontroll, och den har funktioner och lägen som objektspårning, panorama …

Zhiyun - cámaras para videobloggar

Vad ska vi titta på?

  • Storlek. Det beror på vilken typ av video du vill göra, storleken är viktig. Till exempel blir det inte samma sak som du ska spela in hemma än utomhus, på en fast plats som i kontinuerlig rörelse. Om du vill spela in resevideor där du alltid kommer att flytta eller om du går till många delar är det lämpligt att satsa på kompakta eller actionkameror som inte tar plats eller väger för mycket.
  • Videokvalitét. Det är viktigt att videokvaliteten är bra, oavsett kameratyp. Oavsett om det är spegelfritt, SLR eller kompakt, rekommenderar vi att du letar efter kameror som kan spela in med 4K-upplösning eller åtminstone, om du börjar, att de är kameror som kan spela in FullHD.
  • Inspelningsspårning. Det är viktigt att de har spårning av videoinspelningar om du vill att de ska fokusera korrekt på en person eller ett objekt under lång tid. På så sätt skulle du undvika ofokuserade bilder.
  • Ledad eller hopfällbar skärm. Detta är särskilt användbart eftersom det gör att vi kan styra inramningen och inspelningen från vilken hållning eller vinkel som helst, där vi inte når med armarna vi ser med skärmen.
  • Bildstabilisator. Naturligtvis viktigt för dina videor.
  • Extern mikrofon ingång om du vill vara mer professionell och vill lägga till en mikrofon via kabel för att göra ljudet mycket bättre.
  • Styrka och hållbarhet. Liksom storleken beror det på de videor du vill göra. Men om du till exempel vill göra resevideor är det tillrådligt att leta efter en kamera som är motståndskraftig mot stötar och inte skadas.

Bästa kameror för videobloggning

Sony DSC-RX0M2

Sony DSC-RX0M2 är en minikamera att ta med överallt, oavsett föremålet för de videor du vill göra. Det är kan spela in under vattnet utan behov av ett skydd så att det tjänar dig för en strandsemester, för hopp i poolen eller för promenader i regnet i vilken stad som helst tack vare ett motstånd på 10 meter djupt i salt eller sötvatten. Och om dina resor är äventyrliga, är Sony en kamera som kan motstå stötar och droppar på upp till två meter utan skador, motståndskraftig mot damm eller sand och utan repor. Det är en av de mest motståndskraftiga utan att behöva använda ett fodral så det är en av de bästa kamerorna för videobloggar som du kan köpa om du är orolig för säkerhet och design: ultrakompakt och designad för att bäras i fickan eller till och med hakad på bältet.

Utöver sin design har Sony DSC-RX0M2 den stora fördelen att vi inte kommer att sakna kvaliteten. Det gör att du kan spela in video med 4K-upplösning och har en inbyggd stabilisator förutom en 2X zoom för skarpa bilder närmare detaljer. En annan av styrkan hos denna kamera är dess vidvinkelobjektiv med ZEISS-objektiv som är perfekt för att täcka allt runt omkring dig, för att spela in monument, för att spela in landskap, städer, tidsfördröjningar …

Alternativt som en GoPro - Sony

Canon Powershow G7 X Mark II

Canon har sin PowerShow G7 X Mark II om du vill ha en fickkamera och inte satsa på en SLR som tar mer utrymme och vikt om du ska ta den med dig överallt. Det är en av de bästa kamerorna för videobloggar men också för alla situationer, för fotografering och för video. Den har en lutande pekskärm så att du har kontroll över allt du spelar in och en 20,1 megapixelsensor .

Dessutom kan den spela in i Full HD med 60 fps och har funktioner som kontinuerlig AF med ansikts- och objektspårning, intelligent bild stabilisator med avancerad 5-axlig dynamisk bildstabilisator och automatisk nivå. Den är kompakt, passar bekvämt i fickan och den optiska stabilisatorn kommer att vara din bästa allierade för att spela in videor som ser professionellt ut, för att svepa eller till och med zooma utan märkbara hopp i din slutliga skapelse.

Det är inte en billig kamera, du kan hitta den med ett pris på cirka 500 euro ungefär men det ger dig den kvalitet du behöver för dina videoklipp och får nästan professionella fotografier. En annan viktig fördel är att den har en Wi-Fi-anslutning så att du snabbt kan skicka foton och videor till din mobiltelefon eller surfplatta eller automatiskt dela dem på sociala nätverk.

PowershotG7

Polaroid Cube Plus

Polaroid har dess Polaroid Cube Plus. Du får antagligen inte samma kvalitet som några av de tidigare modellerna, som Sonys eller Canons, men det är ett litet, originalt och kompakt alternativ som passar var som helst. Polaroid Cube Plus är en 3,5 cm WiFi-kamera på varje sida som styrs från smarttelefonen och som gör att vi kan spela in i alla typer av lägen som time-lapse, burst-fotografering eller slow motion.

Kanske är det långt ifrån att ge oss professionalism hos andra kameror på listan men det ger inte upp god kvalitet och har en betraktningsvinkel på 12 4 grader samt möjligheten till spela in video i FullHD. Det är litet, kompakt och har ett integrerat 8 GB minneskort så att du kan spara de videor du vill ha innan du skickar dem till din mobil eller dator, även om det stöder upp till 64 GB för att lagra ännu mer.

Med programvaran Polaroid Cube kan vi styra den från en mobilapplikation och det har ett silikonfodral med ett hängsmycke som gör att vi alltid kan ha det till hands eller ha det hängande. Den är också motståndskraftig mot stötar och vattenstänk och kan till och med sänkas upp till tio meter med det valfria höljet som vi kan använda. Den har också en enkel och snabb fastsättning eftersom den innehåller en kraftfull magnet i basen som vi kan placera på cyklar och andra ytor.

cámaras para videobloggar - CubePlus

Sony a6400

Som vi har sagt i föregående stycken är spegelfria eller spegelfria kameror ett utmärkt alternativ om du letar efter de bästa kamerorna för videobloggning. De är i allmänhet prylar med bra videokvalitet och är vanligtvis kompakta och hanterbara så att vi kan ta dem överallt utan att oroa oss för vikt eller utrymme. Sony a6400 är också en av de bästa spegelfria kamerorna. Du har inte bara ett bra alternativ att spela in video utan en av de bästa för fotografering. Den har en 24,2 megapixelsensor och avancerade funktioner som Eye AF i realtid eller högprecisionsspårning i realtid , till exempel eller kontinuerlig fotografering med hög hastighet.

Sony A6400 kan spela in 4K-videor med HDR och dess 180 graders lutande LCD-skärm gör kameran mycket användbar för inramning av de bilder du vill ha utan rörelsebegränsningar. Den innehåller också en kontakt för externa mikrofoner som förbättrar det egna ljudet om vi lägger till en professionell mikrofon. När det gäller kamerafunktioner, som vi säger, tillåter det inspelning slow motion upp till 5x eller snabbt rörelse upp till 60x. Det låter oss också extrahera foton från de inspelade videorna och har spårning i realtid för att hålla motivet eller objektet du vill fokusera under inspelningen. En av de mest kompletta, utan tvekan, och mest rekommenderade kameror för videobloggning.

Cámaras para videobloggar - Sony

GoPro Hero 8 Svart

GoPro är det viktigaste märket för sportkameror och en av de bästa på marknaden, oavsett vad du letar efter. GoPro Hero8 Black är en kvalitetskamera med HyperSmooth 2.0-stabilisering som kommer att vara användbar även för extremsport, för inspelning av resor men även för cykelvägar eller till och med actionsporter. Dessutom har den alla typer av multimedia eller display Tillbehör eller en LED-spotlight-tillbehör som gör att den kan fixeras som ett stöd eller användas som ett separat tillbehör.

Med Gopro Hero8 Black kan du ta bilder med 12 megapixlar och spela in video med 4K-upplösning . Den har också en 3,5 mm mikrofonljudingång och WiFi- eller Bluetooth-anslutningar för att överföra innehållet. Dessutom är det innehåller ett 32 GB SD-kort där du kan lagra videor och det finns också en statusskärm med detaljer eller en statuslampa som indikerar kamerans funktion … En av fördelarna med GoPro-kameror är att de är kompatibla med mer än 30 tillgängliga tillbehör som möjliggör inspelning i alla situationer , med adaptrar av alla slag.

Mejores cámaras para videobloggar - GoProHeroBlack