Bästa programmen för att skapa GIF enkelt och gratis

Bästa programmen för att skapa GIF enkelt och gratis

Om du fortfarande inte vet är en GIF-fil inget annat än ett bildutbytesformat, som består av en serie ramar som följer varandra för att skapa en animering utan ljud som upprepas i en slinga. GIF-filer är vanligtvis kortlivade och spelas med intervaller på 5-10 sekunder. Tack vare det faktum att de har maximalt 256 färger är de mycket lätta filer, vilket är anledningen till att de enkelt kan ses både på nät och applikationer.

Bästa programmen för att skapa GIF enkelt och gratis

GIF-appar

GIMP, alternativet till Photoshop också för att göra GIF

Detta är ett bildredigeringsprogram som är ett gratis alternativ till den populära Photoshop. Med det kommer vi att ha tillgängligt alla typer av funktioner för att redigera bilder som en professionell, och bland dem kommer vi att ha möjlighet att skapa animerade GIF-filer i några enkla steg. För detta är det bara nödvändigt att bilderna är i PNG-format. Dess största nackdel är att det är ett tungt program med så många alternativ att det kan överväldiga de mest oerfarna, om vi bara vill att det ska göra GIF-filer.

Om du bestämmer dig för att använda GIMP för att skapa dina animerade GIF-filer kan du ladda ner den gratis från webbplatsen.

Configurar GIMP como Photoshop - 21

Photoscape, komplett svit med möjlighet att skapa GIF

Det är en svit för hantering av bilder för redigering, organisering och komposition. I den här applikationen hittar vi ett stort antal grupperade verktyg som gör att vi kan rätta och förbättra våra foton . Inom dess funktioner kan vi hitta möjligheten att göra GIF, använda flera bilder för att skapa en sista animering. Det är sant att det är ett intuitivt program att använda, men kanske kan det vara något långsamt och tungt, speciellt om vi bara behöver det för att skapa GIF.

För att använda Photoscape måste du bara ladda ner det gratis från dess officiella webbplats.

Photoscape

GiftedMotion, designad för att skapa GIF

Denna ansökan har varit designad av och att skapa animerad GIF . Det är gratis, öppen källkod och kräver ingen inlärningskurva för att kunna användas. Att skapa våra GIF-filer kommer att vara så enkelt som att infoga bilderna, placera dem i rätt ordning och justera tiden efter eget tycke. Dessutom, det kräver ingen installation så att den kan användas från valfri extern enhet och har stöd för PNG-, JPG-, BMP- och GIF-bildformat. Vad vi måste komma ihåg är att det kräver att Java är installerat på vår dator, dess huvudmeny kan vara något arkaisk och att när det försöker ladda stora bilder tar det lite längre tid än önskat.

Om du vill prova GiftedMotion för att skapa dina GIF-filer kan du ladda ner dem gratis från utvecklarens webbplats.

GiftedMotion

SSuite GIF Animator, enkel att använda och mycket användbar

Detta program är en enkel men användbar GIF-skapare, som kännetecknas av att det är väldigt lätt att använda. Alla filer som skapas från den här applikationen är kompatibel med alla nuvarande webbläsare så att vi kan se dem utan problem. Vi måste bara lägga till bilderna i rätt ordning och konfigurera deras tidsintervall, från millisekunder till minuter. Den stöder bilder i JPG, PNG, BMP och GIF format. Dessutom är den extremt lätt eftersom den knappt väger 5 MB och inte kräver installation.

För att börja använda SSuite GIF Animator och skapa våra animerade GIF-filer måste vi bara ladda ner den gratis från webbplatsen.

SSuite GIF Animator

Webbplatser för att skapa GIF

GifPal, den mest populära webbplatsen för att skapa GIF

Vi står inför en av de mest populära webbplatserna för att skapa spektakulära GIF på kort tid. Användningen är helt gratis och kräver inte registrering för att börja använda den. Det gör att vi kan ladda våra bilder direkt från hårddisken eller för att ta fångar via vår webbkamera . Vi kan bestämma storleken och vikten på animationen samt tidslinjen. Dessutom innehåller den en komplett redaktör full av alternativ, till exempel text- och fotoverktyg eller olika effekter för att ge en original touch till vår skapelse. Vi kan ladda ner GIF till vår dator eller dela dem direkt på våra sociala nätverk. Den största nackdelen är att det kräver inlärningstid för att förstå hanteringen och dra full nytta av applikationen.

För att använda GifPal för att skapa våra GIF-filer gratis, gå bara till dess officiella webbplats.

GifPal

Giphy GIF Skapa, skapa GIF från bilder eller videor

Denna webbplats tillåter oss att skapa animerade GIF-filer helt gratis. Vi kan skapa den från en sekvens av bilder, från en annan GIF eller genom en video som vi har lagrat på vår dator. Det låter dig också skapa GIF-filer från en video som finns på webbplatser som YouTube eller Vimeo . GIF-filer som vi skapar kan taggas som Offentlig eller privat . Om vi ​​väljer det privata alternativet kan vår GIF bara ses av oss själva och vi kan inte dela den. Det låter dig också lägga till taggar och lägga till en käll-URL för att ge kredit till den ursprungliga källan. Den största nackdelen är att det är på engelska, även om det inte borde vara ett hinder att använda.

Om du vill börja använda Giphy GIF Make gratis måste du bara komma åt dess webbplats.

Giphy GIF Make

Picasion, få din GIF snabbt med tre bilder

Denna webbplats låter oss skapa GIF-filer genom att ladda våra favoritbilder från vår hårddisk eller av importera foton eller videor från boende platser som Picasa eller Flickr, bland andra. Det låter oss också justera storleken på bilderna och skapa vår egen avatar. För att skapa GIF behöver vi bara ladda upp upp till högst tre bilder, välj önskad storlek och ställ in dess hastighet . Dessutom är det helt på spanska så att vi inte har några förståelsesproblem. Den största nackdelen är att den innehåller många annonser, något som kan förlåtas eftersom det är en gratis webbplats, eftersom de inte stör för mycket i skapandet av GIF.

Om du vill använda Picasion för att skapa dina GIF-filer gratis, gå bara till deras hemsida.

Picasion

MakeAGif, skapa och redigera dina bästa GIF

En annan utmärkt sida för att skapa gratis GIF för att dela dem med vem vi vill. Det gör att vi kan skapa våra skapelser från bilder sparas på vår dator eller använder vår webbkamera. Vi kan också ladda upp våra egna videor eller använd webbadressen till YouTube-videor eller Facebook-videor. När bilderna har laddats in kan vi redigera dem, infoga texter och välja uppspelningshastighet. Den största nackdelen är att det har vuxeninnehåll så det rekommenderas inte att använda det i närvaro av minderåriga.

För att börja använda MakeAGif gratis måste vi bara klicka på den här länken.

MakeAGif

Gickr, ladda ner eller dela dina GIF-filer gratis

Från denna webbapplikation kan vi snabbt skapa animerade GIF-filer utan att ladda ner någon programvara. Vi måste helt enkelt ladda våra bilder från datorn (upp till högst 10 filer), antingen lägg till dem från Flickr eller konvertera videor från YouTube. Vi kan också välj storlek av vår skapelse, från de förutbestämda strumporna som den erbjuder eller anpassar den efter vår smak. Slutligen måste vi välja hastighet, mellan snabb, normal eller långsam eller anpassa tidslinjen efter våra behov. Processen är snabb och när den är klar kan vi ladda ner den, dela den på sociala nätverk eller på vår webbplats med HTML-kod.

Försök med Gickr att skapa dina egna GIF-filer gratis genom att klicka här.

Gickr