BlackBerry meddelar att det inte längre kommer att utforma en smartphone

BlackBerry meddelar att det inte längre kommer att utforma en smartphone

Det är slutet på en era … BlackBerry tillkännagav idag i sitt finansiella resultat för andra kvartalet av verksamhetsåret 2017 att det inte längre kommer att utforma smartphones själv. Detta val är viktigt att veta att BlackBerry var känt för allmänheten just tack vare smartphones. Det genererade miljontals försäljningar samtidigt.

BlackBerry Priv Front bakJohn Chen, chefen för BlackBerry, meddelade att gruppen “Planerar att sätta stopp för all produktutveckling och lägga ut denna funktion till partners”. Idag föredrar BlackBerry att fokusera på programvarudelen och dess olika tjänster. Det hade redan varit fallet i några månader, men tillverkaren var fortfarande dedikerad till smartphones … fram till idag.

Detta val är inte så förvånande när man tittar på siffrorna. Enligt uppgifter från Gartner har BlackBerry till exempel en marknadsandel på 0,1% för smartphone-världen. Cirka 400 000 terminaler såldes under andra kvartalet, där Apple och Samsung säljer flera miljoner vardera.

Beträffande sitt sista kvartal tillkännager BlackBerry en omsättning på 334 miljoner dollar, mot 490 miljoner dollar förra året under samma period. Den redovisar en förlust på 372 miljoner dollar, där den tjänade 51 miljoner dollar för ett år sedan. Den positiva punkten gäller mjukvaru- och tjänstedelen, BlackBerry tjänade 156 miljoner dollar, en ökning med 89%.