BlackBerry Q10 anländer till Frankrike i början av maj

Den andra smarttelefonen under BB10, Q10 landar nästa månad. BlackBerry tillkännager sin marknadsföring i Kanada från den första veckan i maj.

Q10 är den andra stora nyheten från BlackBerry som marknadsför sitt senaste operativsystem BB10. En återgång till grunderna sker med den helt taktila abondonen, förkroppsligad av Z10, till förmån för ankomsten av ett fysiskt tangentbord.

Blackberry Q10

Maskinen levereras med ett komplett QWERTY-tangentbord och en 3,1-tums pekskärm i 720p-upplösning. Det kommer till liv tack vare en TI OMAP 4470 dual-core 1,5 GHz-processor, 2 GB RAM, 16 GB lagringsutrymme som kan utökas med microSD-kort eller en 8 megapixels baksensor och stöd för 4G LTE .

När det gäller tillgängligheten i Frankrike låter en tweet från en representant för BlackBerry France hoppas på en ankomst under samma period för vårt vackra land. Ingen tariff har emellertid nämnts. SFR indikerar för sin del att det kommer att vara en del av nästa nyhet tillsammans med Sony Xperia SP, Galaxy S4 och LG Optimus L5 II.

Under tiden är här en av de första videoklippen för unboxing.