BlackBerry DTEK50

BlackBerry stänger QuadRooter-säkerhetsbrottet för sina Android-smartphones

Förra veckan diskuterades QuadRooter-bristen. Det gör det möjligt för en hackare att ha tillgång till smarttelefonen och göra vad han vill bakom den (som att stjäla konfidentiell information). Totalt påverkas 900 miljoner Android-enheter potentiellt av QuadRooter enligt CheckPoint, gruppen som presenterade bristen.

BlackBerry DTEK50

BlackBerry har beslutat att agera och har blockerat sårbarheten (som inkluderar fyra sårbarheter) på sina två Android-smartphones, meddelade Priv och DTEK50 för kort tid sedan. De som köpte dessa två modeller direkt från BlackBerry har tillgång till uppdateringen nu, bara gå en promenad i inställningarna för att få den. Användare som köpte sin kopia från en operatör måste enligt BlackBerry vänta några dagar tills operatörerna i fråga släpper uppdateringen.

På sin blogg utropar BlackBerry sig som den första tillverkaren som helt har blockerat QuadRooter. 3 av de 4 sårbarheterna har redan anslutits med Android-säkerhetsuppdateringen för augusti, den fjärde kommer att anslutas med säkerhetsuppdateringen i september. BlackBerry-användare behöver inte vänta och är redan skyddade.

Vi kan komma ihåg att QuadRooter är på nivån för Qualcomm Snapdragon-processorer. Den senare utrustar de flesta smartphones i omlopp.