BlackBerry DTEK50

BlackBerry testamenterar produktionen av sina smartphones till den kinesiska tillverkaren TCL

BlackBerry är inte längre en tillverkare som tillverkar smartphones, det är nu de tjänster som läggs fram. Emellertid kommer BlackBerry-märkta produkter att anlända i framtiden, meddelandet gjordes denna vecka.

BlackBerry DTEK50

BlackBerry DTEK50

Faktum är att BlackBerry testamenterar produktionen av sina smartphones till den kinesiska tillverkaren TCL. De två känner redan varandra sedan TLC tog hand om DTEK50 och DTEK60, de två sista smartphonesna från BlackBerry. För framtida modeller kommer vi därför att hitta smartphones från TLC, signerad BlackBerry, med all programvara och säkerhetsdel utvecklad av BlackBerry.

TLC är bland de 10 viktigaste tillverkarna i världen. Bara i USA ligger det på fjärde plats. Det producerar också andra smartphones, inklusive de som designats av den franska tillverkaren Alcatel.

BlackBerry hade redan meddelat i september förra året att man inte längre skulle utforma en smartphone. Detta förklaras särskilt av försäljningen som inte finns där. I sommar hade till exempel BlackBerry en marknadsandel på bara 0,1% i smartphone-industrin. När det gäller ekonomi är den i nedgång förutom programvaru- och tjänstedelen. Det är särskilt av denna anledning som BlackBerry bestämde sig för att fokusera särskilt på denna punkt.