battlenet

Blizzard slutar Battle.net: Onlinespel har förändrats

Snöstorm gör därför ett slut på Battle.net, bara några månader efter att ha firat 20-årsjubileet för sin onlinetjänst. Att spelarna avHjärtsten ellerÖvervakning Var säker, deras onlinespel kommer att fortsätta som tidigare, förutom att spelarna naturligtvis kommer att vara värd på andra servrar.

slaglina

På sitt officiella forum förklarar den legendariska studion att den gör sin “övergång” för att inte längre behöva använda namnet Battle.net för alla onlinespeltjänster. De nya generationerna av spelare, som inte bevittnade Battle.net födelse, skulle ha lättare för online- och flerspelarspel på Blizzard att grupperas under en mer “meningsfull” titel, och som använder namnet på samhället (som Blizzard Gaming till exempel).

Battle.net skapades av Blizzard 1996, och förr i tiden behövde vi ett specifikt namn för onlinetjänster för att tydligt visa spelaren att spelet han just köpt var kompatibelt med den här typen av tjänster, mycket innovativt för tiden. 20 år senare och multiplayer, molnbackups och onlinetjänster i allmänhet har blivit ganska vanliga utan att behöva ge dem ett litet namn. Battle.Net är död, leva onlinespelet!