Drapeau Royaume Uni 1024x576

Brexit kan markera återlämnandet av roamingavgifter med Storbritannien

Det är nu bekräftat: brittiska parlamentsledamöter har godkänt Förenade kungarikets utträde ur Europeiska unionen senast den 31 januari. Nu kommer en fråga relaterad till teknik och operatörer: kommer Brexit att markera avkastningen på roamingavgifter?

Förenade kungarikets flagga 1024x576

Europeiska unionens bestämmelser har upphört med roamingavgifter inom medlemsländerna sedan 15 juni 2017. Genom att befria sig från Europeiska unionen kommer Förenade kungariket inte längre att vara föremål för att följa dessa regler. därmed lämna fältet öppet för teleoperatörer.

”Vi planerar för närvarande inte att ändra våra roamingtjänster i Europa. Vi kommer att arbeta nära med den brittiska regeringen och europeiska mobiloperatörer för att försöka upprätthålla de nuvarande EU-arrangemangen ”, sa den brittiska operatören O2 till världen. De andra tre lokala operatörerna Vodafone, Three och EE har för sin del förklarat att de inte har för avsikt att höja sina kunders räkningar genom att återintegrera roamingavgifter.

Ingen ökning då? Inte så snabbt, säger en fransk operatör. “Vi är ännu inte i stånd att säga vad de verkliga effekterna kommer att få på konsumenten: det beror på villkoren för Brexit”, angav denna operatör vars namn inte avslöjas.

Vi måste därför vänta till den 1 februari för att ta reda på de nya villkoren för roamingavgifter.