Chrome Extension Revenir Arriere Touche Retour

Chrome: Google erbjuder ett tillägg för att gå tillbaka igen med Back-knappen

Sedan Chrome 52 är det inte längre möjligt att gå tillbaka med Retur-tangenten på tangentbordet. Detta system var bekvämt för vissa användare, men kritiserades av andra. Google har därför föredragit att ta bort det och erbjuder en ny genväg: CTRL + vänsterpil (CMD + vänsterpil på Mac).

Chrome Extension Gå tillbaka-nyckel

Var säker på att älskare av returtangenten är det möjligt att återgå till det gamla systemet. Google har faktiskt släppt en förlängning för sin Chrome-webbläsare, tillgänglig gratis på Chrome Web Store. Inget behov av att ge en detaljerad presentation av tillägget, det är bara ansvarigt för att ge tillbaka till föregående sida med Back-tangenten.

Det kan låta uppenbart, men Google anger att detta system bara fungerar när användaren skriver text eller har valt ett fält där texten kan skrivas med musen. Detsamma gäller för vissa sidor, inklusive de som börjar med krom: //.

För ordens skull kritiserar vissa användare redan detta tillägg. Enligt dem borde användare inte behöva installera det och bör ges ett alternativ direkt inom inställningarna. Google verkar inte vara intresserad av detta format (för närvarande åtminstone).