Chrome gör det enkelt att ändra lösenord om det läcker

Chrome gör det enkelt att ändra lösenord om det läcker

Chrome förbättrar lösenordsåterställningsfunktionerna

Dagens stora webbläsare erbjuda möjligheten att lagra lösenord. Detta är mycket användbart för att undvika att behöva ange åtkomstkoder varje gång vi loggar in. Ett sätt att spara tid och inte heller behöva komma ihåg alla referenser för varje fall.

Chrome gör det enkelt att ändra lösenord om det läcker

Nu har samma webbläsare vanligtvis funktionen att visa oss om de lösenord har filtrerats. Ett sätt att varna användarna för att vidta åtgärder och inte behålla samma lösenord. För att göra detta har de databaser med filtrerade lösenord och jämför dem med hash-värdena för de nycklar som lagras av användare i webbläsaren. Vid en tillfällighet skulle det visa det som osäkert.

Om detta händer visar det en rekommendation till användaren att återställa lösenordet. Denna process måste göras manuellt. Det vill säga, användaren måste gå in på webbplatsen för vilken lösenordet sparades och använda funktionen för att återställa lösenordet.

Google Chrome emulerar nu Apple, som har möjligheten att direkt omdirigera användare till sökvägen för att återställa lösenordet istället för webben för den tjänsten. Från Chrome 86-versionen kommer denna möjlighet att finnas tillgänglig.

Med den här ändringen visar Google Chrome en knapp bredvid de komprometterade lösenorden för att ladda lösenordsåterställningsnätet. Om tjänsten gör det möjligt att gå direkt till sökvägen för att ändra lösenordet kommer det att finnas tillgängligt. Om det inte är det tar det dig till startsidan och manuellt måste användarna hitta ett sätt att återställa lösenordet.

Google Chrome markerar los sitios TLS 1.0 och 1.1 como inseguros

Nu tillgänglig i testversioner

Som vi har nämnt kommer den här nya funktionen som underlättar att ha säkra lösenord om de läcks ut, komma till Chrome 86. Vi kan dock redan använda det i Chrome Canary och Chrome Beta versioner.

För att göra detta måste vi köra chrome: // flags / # well-known-change-password i webbläsaren och aktivera funktionen. Som standard är den för närvarande inaktiverad.

Kort sagt går Google Chrome ett steg längre för att skydda användarnas lösenord. I det här fallet är det en förbättring att kunna byta nycklar om det kan finnas misstankar om att de har läckt ut.

Vi lämnar en lista med några lösenordshanterare med öppen källkod. Ett intressant urval som vi kan ta hänsyn till.