Th Robot Cozmo 2 600x399

Code Lab: Anki lägger till ett enkelt programmeringsläge till sin Cozmo-robot

Den lilla robotenAnki fortsätter att förbättra med uppdateringarna; roboten som kommer till liv som en karaktär från Pixar har därmed på några månader fått visuellt erkännande av husdjur, bättre syn i mörkret, ett nytt spel (Memory), hicka (!) och massor av nya aktiviteter; men det är idag som tillverkaren Anki avslöjar sitt huvudkort; den senaste uppdateringen av appen ger verkligen till Cozmo Kodlabb, eller en förenklad programmeringsverkstad.

Th Robot Cozmo 2 600x399

Baserat på projektet Skrapa block skapas genom ett samarbete mellan MIT Media Lab och Google, detta programmeringssystem använder en display med block som gör det möjligt att mycket enkelt integrera de grundläggande principerna för programmering, så att den här workshopen främst passar barn (men vuxna kan också ha kul med det självklart …).

Code Lab erbjuder enkla problem att lösa eller låter användaren fritt få tillgång till de verktyg som finns i “sandbox” -läge. Möjligheterna med denna ultraförenklade SDK går mycket längre än de grundläggande funktionerna; det blir sålunda möjligt att programmera Cozmos rörelsessekvenser eller att trycka på den för att undvika hinder (som den inte gör under vanlig tid), för att få tillgång till dussintals ansiktsanimationer och rörelser i Cozmo, för att reagera på ett visst sätt när han känner igen ett sådant eller sådant ansikte etc.

Detta nya programmeringsgränssnitt förvandlar de facto Cozmo till en riktig pedagogisk robot, som dessutom är baserad på det nyskapande projektet för denna typ av mål. Kom ihåg att Cozmo släpps i Frankrike i september nästa år.