COMODO Backup

COMODO Backup, program för att göra säkerhetskopior

Datorn har blivit ett grundläggande verktyg i vårt dagliga liv, men oavsett hur ny eller kraftfull den kan vara, kommer den aldrig att vara säker från eventuella problem som kan leda till en oåterkallelig förlust av data vi har lagrat. Oavsett om det är mänskliga fel eller filskadlig infektion med skadlig kod är lagrad data aldrig tillräckligt säker. Det är därför det är nästan nödvändigt att göra konstant uppdaterade säkerhetskopior, så att vi kan få en säkerhetskopia av våra viktiga filer vid behov.

COMODO Backup

COMODO Backup är ett gratis verktyg för Windows som vi på ett tillförlitligt sätt kan använda göra säkerhetskopior av våra viktigaste filer, med ett stort antal alternativ för att konfigurera kopian efter våra behov. Det låter oss också konfigurera kopiens ursprung och destination, som kan vara lokal, CD, FTP-server, e-post … Dessutom kan vi välja om vi vill ha en fullständig eller fullständig kopia, komprimering av kopian eller ange ett lösenord till kryptera det.

Viktigaste egenskaper

  • Gör fullständiga kopior av hårddiskar, mappar och filer.
  • Den återställer säkerhetskopior av enheten som kan återställa en enda fil eller mapp.
  • Tillåter säkerhetskopiering av Windows-register- och operativsysteminställningar.
  • Klona en hårddisk eller hela partitionen.
  • Den är kompatibel med Windows XP, Vista, Windows 7, 8 och 10, för 32 och 64-bitars system.

Gör enkelt dina säkerhetskopior och återställningskopior

När vi kör COMODO Backup, an intuitivt grafiskt gränssnitt visas som kan användas av både nybörjare och proffs. Vi kan konfigurera det under installationen så att det visas på spanska, även om översättningen inte alltid är perfekt och vissa ord visas på engelska. I menyn till vänster hittar vi de olika verktygen, det vill säga “Kopiera” och “Återställ” det som vi använder mest.

Det bör noteras att en av de viktigaste funktionerna som denna applikation har är möjligheten att spara säkerhetskopian cCloud de COMODO moln. Men det är det för närvarande inte längre tillgänglig och tillåter oss inte att registrera oss för att dra nytta av denna differentierande detalj.

Backa upp

För att göra en säkerhetskopia måste vi klicka på “Kopiera” i den vänstra kolumnen eller i den centrala menyn. Därefter måste vi välja typ av kopia som vi ska göra: filer och kataloger, disk, partitioner och MBR, registerfil och registerinmatning. Om vi ​​vill säkerhetskopiera mappar eller filer markerar vi det första alternativet. Senare, i den nedre högra delen, använder vi knapparna “Lägg till fil …” eller “Lägg till mapp …” för att lägga till önskade filer eller mappar och klicka sedan på “Nästa”.

COMODO Backup menú huvud CopiaCOMODO Backup ficheros y directorios

I nästa skärm måste vi välja kopia . Här hittar vi COMODO Cloud (som för närvarande inte kan nås), “Min dator”, “CD / DVD”, “Nätverk”, “FTP-server” och “E-post”. Den här gången ska vi välja “Min dator” för att spara den på datorn och klicka på “Nästa” igen.

COMODO Backup Destino de copia

Slutligen har vi olika konfigurationsalternativ för kopian. Bland dem kan vi välja en Lösenord som skydd, att kunna välja krypteringsalgoritmen (AES, DES, 3DES, etc). Vi kan också konfigurera att ta emot ett e-postmeddelande, oavsett om processen har lyckats eller om den har misslyckats. Dessutom kan vi konfigurera kompressionsnivå (Låg, Medium, Hög, Maximal) och om vi vill dela kopian.

COMODO Backup Configuration av la copiaCOMODO Backup Configuración de la copia contraseña

När konfigurationen är klar klickar du på “Ny kopia” -knapp för att börja processen. Denna process tar mer eller mindre tid beroende på dess storlek och kraften på vår dator. När du är klar kan vi klicka på “Färdig” eller “Öppna innehållande mapp” för att öppna mappen där platsen för filen med säkerhetskopian finns.

COMODO Backup Nueva copia creada

Återställa säkerhetskopia

Om vi ​​vill återställa den säkerhetskopia som vi har skapat klickar du på “Återställ” från Start-menyn och klickar på “Nästa”. På nästa skärm väljer vi kopian för att återställa och klicka på “Nästa” igen. Därefter kan vi välja om vi vill välja alla filer i kopian eller bara några specifika. Dessutom kan vi ange om vi vill återställas på standardplatsen eller på en annan rutt som vi väljer. När du klickar på “Nästa”, annorlunda restaureringsalternativ kommer att visas och slutligen klickar vi på knappen “Ny restaurering” för att avsluta.

Ladda ner COMODO Backup

COMODO Backup är ett gratis program för att göra säkerhetskopior och återställningskopior och som vi kan ladda ner från dess webbplats. Den är kompatibel med olika versioner av Windows, inklusive 32-bitars och 64-bitars Windows 10. Installationen görs snabbt genom dess guide. Under det kommer det att ge oss möjlighet att installera cCloud om vi aktiverar motsvarande ruta, men eftersom det för närvarande inte fungerar kan vi hoppa över installationen .

Quitar casilla de instalar cCloud

Alternativ till COMODO Backup

Om vi ​​letar efter en applikation för att göra säkerhetskopior, bör du också överväga ett par program som alternativ till COMODO Backup.

Backup av DataNumen

Denna säkerhetskopieringsapplikation stöder fullständig, inkrementell och differentiell säkerhetskopiering, stöder flera säkerhetskopieringsprofiler och möjliggör flera källsäkerhetskopior samtidigt. DataNumen Backup är gratis för icke-professionellt personligt bruk och kan laddas ner från dess officiella webbplats.

EaseUS Todo Backup Gratis

Med detta program kan vi göra alla typer av säkerhetskopior, både enskilda filer och partitioner. Dessutom erbjuder den möjligheten att klona hela diskar. Vid tidpunkten för återhämtning kan den vara komplett eller genom enskilda filer. Som namnet antyder är EaseUS Todo Backup Free ett gratis verktyg som vi kan ladda ner från dess webbplats.