Elon Musk 600x336

Coronavirus: Elon Musk säger att inneslutningsåtgärder är … fascistiska

Den heta chefen för Du är här har återigen lyckats få folk att prata om honom. Och den här gången hände stjärnentreprenörens sista blodsutgjutelse … under Teslas senaste intäktsrelease. Elon musk yttrade sig utan filter om de inneslutningsåtgärder som beslutats i USA för att begränsa den snabba spridningen av coronavirus: ”Utvidgningen av inneslutningsåtgärder, eller som vi kallar det, med våld att fängsla människor i sina egna hem, mot deras konstitutionella rättigheter, är enligt min åsikt ett intrång i folkets frihet som är hemskt och dåligt, och det är inte anledningen till att människor kom till Amerika och byggde detta land (kom ihåg utan att vilja för mycket kontrovers att Elon Musk ursprungligen var sydafrikansk).

Elon Musk 600x336

Chefen för Tesla gick sedan ut: ”Om någon vill stanna i sitt hus är det bra. […] Men att säga att de inte kan lämna sina hem och att de kommer att arresteras om de gör … det är fascism. Det är inte demokrati. Det är inte frihet. Ge människor tillbaka sin put – n frihet ”. Det behöver inte sägas att Elon Musks kommentarer genererade en nästan oöverträffad volym kommentar i USA, särskilt eftersom dessa hämndlystna kommentarer följdes av brinnande tweets som upprepade Trumps slogan. “Free America Now”. Flera internetanvändare kommer också ihåg att Musk redan hade brutit mot den inneslutningsåtgärd som påverkade sin Fremont-fabrik och till och med gick så långt att be arbetarna återvända till arbetet olagligt.

För att göra saken värre har några av Elon Musks ord sedan pandemins början till stor del saknat framsynthet. VD för Tesla har framför allt anklagat amerikanska läkare för att uppblåsa antalet fall av ekonomiska skäl (den berömda Big Pharma-konspirationen), misstänkt att dödssiffrorna räknade människor döda av andra orsaker än COVID, berömde fördelarna med ‘ett vetenskapligt dokument om klorokinets förmodade fördelar, jämförde COVID med enkel influensa, eller fann att paniken som genererades av pandemin var bara “dum”. 62 000 människor har dött av coronavirus i USA. Om två månader.