Fnac Darty Logos 1024x683

Coronavirus: Fnac Darty får ett lån på 500 miljoner euro från staten

Fnac Darty-gruppen blir den första stora franska gruppen som drar nytta av det lånesystem som staten garanterar. Han meddelar att han har fått ett lån på 500 miljoner euro från flera banker för att hjälpa honom under denna komplicerade period med stängning av butiker på grund av koronavirus.

Fnac Darty Logos 1024x683

“Detta lån är avsett att säkra koncernens likviditet och förbereda för återupptagandet av Fnac Dartys verksamhet”, anger gruppen i ett pressmeddelande. Han anger att lånet “Kommer att garanteras upp till 70% av den franska staten, har en löptid på 1 år, med möjlighet att förlänga upp till ytterligare fem år (april 2026)”.

Bruno Le Maire reagerade på detta lån på en halv miljard euro. ”Med mer än 20 miljarder euro i lån som beviljats ​​till 150 000 företag är det i dag en utplacering av det lån som garanteras av staten en verklighet för franska företag, oavsett deras storlek. Det lån som staten garanterar är en viktig hävstång för att hjälpa dem att smidigt gå igenom denna svåra ekonomiska period. ”, förklarar ekonomiministern.

Fnac Darty anger att Arkéa, BNP Paribas, Bred, CIC, Crédit Agricole CIB, La Banque Postale, LCL, Natixis CIB och Société Générale CIB har fungerat som utlåningsbanker. Crédit Agricole CIB samordnade verksamheten. Rothschild & Co och Bredin Prat agerade som rådgivare för Fnac Darty, White och Case som rådgivare till bankpartner.