Drapeau Etats Unis

Cyberattacker riktar sig till amerikanska medier, undersöker FBI

Flera amerikanska medier, inklusive New York Times, har upplevt cyberattacker. Enligt CNN-information har journalister från media i fråga blivit riktade och ryska underrättelsetjänster står bakom dessa attacker med hjälp av hackare.

USA flagga

“Utredare tror att ryska underrättelsetjänster sannolikt ligger bakom dessa attacker och att ryska hackare har riktat sig till media i en serie attacker som också har riktat sig mot Demokratiska partiet.”, sa en amerikansk tjänsteman till CNN. Attacken har upptäckts under de senaste månaderna. New York Times anlitade å sin sida ett privat företag för att genomföra sin egen utredning.

Denna typ av datorattack är viktig, FBI och andra amerikanska byråer beslutade att genomföra en utredning för att spåra hackarna, enligt en amerikansk tjänsteman. FBI vägrade att ge specifika detaljer just nu.

Det är inte första gången USA upplever betydande datorattacker. På senare tid har hackare attackerat NSA och lyckats skaffa verktyg som normalt är reserverade för USA: s underrättelsetjänst. Det finns en viss spänning på kandidaten Hillary Clinton, flera dokument som publicerats av Wikileaks är inte till hennes fördel.