Bouygues Telecom Logo

Dåligt väder i västra Frankrike: Bouygues Telecom meddelar fel för sina kunder

Allvarligt dåligt väder ägde rum i Frankrike i början av 2018 med stormen Carmen. 65 000 hushåll har varit utan el i Bretagne, Poitou-Charentes, Pays-de-la-Loire och Aquitaine sedan i eftermiddag. Uppenbarligen påverkas all infrastruktur, inklusive operatörernas.

Bouygues Telecom-logotyp

I ett meddelande som publicerades i början av kvällen indikerar Bouygues Telecom:

”Mot det dåliga vädret som drabbade den västra regionen i Frankrike drabbades våra tjänster av vissa störningar. Om du har problem med att använda din mobil, observera att vi gör allt vi kan för att återställa situationen så snart som möjligt. Tack “

Operatören föreslår därför att endast dess mobilnätverk påverkas, vare sig det gäller 2G, 3G eller 4G, men att dess fasta nätverk inte påverkas för fel. Enligt vissa vittnesmål som samlats in på sociala nätverk är det dock inte riktigt sant.

Bouygues Telecom vidtar nödvändiga åtgärder för att göra sitt mobilnät funktionellt igen för kunder i västra Frankrike. Orange, SFR och Free Mobile har inte sagt något om eventuella funktionsstörningar som påverkar deras egna kunder, men det är inte omöjligt att det finns problem med deras respektive nätverk som vet att infrastrukturerna liknar alla operatörer.

Uppdaterad 21:25 Bouygues Telecom tog ordet igen:

”Efter ingripanden från våra team pågår en gradvis återgång av mobiltjänsten i den västra regionen i Frankrike. Vi ber om ursäkt för besväret. Tack för att du förstår “