Darty Magasin

Darty uppmanar användare att byta lösenord, men gör sitt jobb dåligt

Darty skickade ett e-postmeddelande till sina användare där de uppmanades att ändra sitt lösenord. Ska vi förstå att det fanns ett hack av databasen? Officiellt är svaret nej, Darty försäkrar oss att det är en enkel förebyggande åtgärd. Tyvärr var jobbet dåligt gjort.

Darty Mail Ändra lösenord

E-postadressen som användes för att starta. Meddelandet skickas inte från en @ darty.com-adress utan från en @ e-mail2.gocad.info-adress. Vissa tjänster, inklusive Gmail, placerar e-post direkt i skräppostmappen eftersom det kan verka misstänkt. Och ändå är det verkligen ett e-postmeddelande från Darty.

Andra svarta punkten (och du måste vara försiktig): webbadressen som visas i e-postmeddelandet kan verka misstänksam. Darty uppmanar användare att klicka på en länk i darty.com-format, förutom att länken döljer en obnm67.com-länk som leder användaren till en darty.com-länk. Återigen kan en användare tro att detta är ett phishing-försök och att en hacker försöker stjäla sina Darty-kontouppgifter. Dessutom hänvisas användaren till en sida som förklarar behovet av ett lösenord för sitt konto och inte ett formulär för att snabbt ändra det.

Kort sagt, Darty lyckades inte riktigt. Förhoppningsvis kommer han att göra bättre nästa gång – om det är nästa gång.