ASUS XG-U2008

De bästa icke-hanterbara omkopplarna med 10 Gbps-portar

Med tiden har tillverkare som ASUS, NETGEAR och QNAP lanserat olika modeller av switchar med 10G-portar, även om det i vissa av dessa modeller som vi kommer att rekommendera är inte alla portar 10G, men de kombinerar teknik 1000BASE -T med 10GBASE-T-teknik, i syfte att spara kostnader och därmed göra utrustningen billigare för användarna.

I den här artikeln kommer vi att klassificera de olika brytarna som inte kan hanteras av varumärken, och inom ett visst varumärke kommer vi att sätta den exakta utrustningsmodellen, och om den finns kommer vi att ge dig vår fullständiga prestandaanalys. Denna lista kommer att utvidgas när nya ohanterliga switchar med 10G-portar kommer ut, eller som vi har kunnat testa i RedesZone.

SOM OSS

Tillverkaren ASUS var en av de första som lanserade en stationär switch med 10G-portar, har för närvarande bara en modell, men snart kommer fler modeller som kombinerar 10GBASE-T-portar och SFP + -portar.

ASUS XG-U2008

Huvudfunktionerna i den här hanterbara omkopplaren är att den har 10 Ethernet-portar. Två portar är 10GBASE-T med NBASE-T-standarden, eller även känd som Multigigabit, därför kan vi i dessa två portar synkronisera med hastigheter på 100Mbps / 1000Mbps och även 2,5G / 5G och slutligen vid 10Gbps. De återstående åtta portarna är Gigabit Ethernet-portar för LAN, med en hastighet på upp till 1 Gbps Full Duplex.

ASUS XG-U2008

Höjdpunkten för denna switch är dess design, den är färdig i aluminium och är perfekt att lägga på bordet, dessutom innehåller den ingen fläkt, så den är helt tyst, perfekt för hemmamiljöer eller små kontorsmiljöer.


QNAP

QNAP lanserade ursprungligen två switchar med 10G-portar som var enrackable, men under de följande månaderna har det lanserat två andra modeller av switchar med 10G-portar som är stationära.

QNAP QSW-308-1C

Huvudfunktionerna i den här hanterbara omkopplaren är integreringen av totalt 8 Gigabit Ethernet-portar (10/100/1000 Mbps) för LAN, men dessutom innehåller den totalt 3 10G-portar för att ansluta utrustning som behöver höga hastigheter överföring. Dessa tre 10G-portar bildas av två dedikerade SFP + -portar och en annan SFP + / RJ-45-kombinationsport, därför kan vi i det senare fallet använda 10GBASE-T-anslutningen eller SFP +, men inte båda samtidigt . 10GBASE-T-porten är Multigigabit, så vi kan synkronisera med hastigheter på 100 Mbps, 1 Gbps, 2.5 Gbps, 5 Gbps och 10 Gbps.

Det mest anmärkningsvärda med denna omkopplare är dess design med en blank vitfärgad plast, dessutom innehåller den ingen fläkt, så den är helt tyst, perfekt för hemmamiljöer eller små kontorsmiljöer.


QNAP QSW-308S

Den här omkopplaren liknar den tidigare modellen, den är faktiskt exakt densamma. Huvudskillnaden är att vi inte har en 10GBASE-T-port, alla 10G-portar är SFP +, så vi måste använda DAC-kablar eller sändtagare och fiberoptik. Sammanfattningen av funktionerna i denna switch är att den innehåller totalt 8 Gigabit Ethernet-portar (10/100 / 1000 Mbps) och totalt 3 dedikerade SFP + -portar.

Den här omkopplaren har samma design i blank vitfärgad plast, har ingen fläkt och är därför helt tyst, perfekt för hem- eller små kontorsmiljöer.


QNAP QSW-804-4C

Den här hanterbara switchmodellen var den första från tillverkaren QNAP. Huvudfunktionerna i denna switch är att den innehåller totalt 4 dedikerade SFP + -portar på 10 Gbps och fyra andra 10 GBASE-T / SFP + -kombinationsportar, därför kommer vi verkligen att ha totalt 8 10G-portar på denna switch, eftersom kombinationsportarna De kan inte användas samtidigt.

En mycket viktig funktion är att de fyra 10GBASE-T-portarna innehåller Multigigabit-teknik, därför kan vi också synkronisera med hastigheter på 2,5G och 5G, perfekt för att anpassa perfekt till ledningsavståndet och den teknik som används av Ethernet-nätverkskortet.

Denna omkopplarmodell har en aspekt av professionell omkopplare, dessutom är den klar i ett metallchassi, den innehåller två fläktar för att upprätthålla kylningen av de interna komponenterna, därför är den inte helt tyst, men fläktarna har en intelligent kylning, så att de anpassas beroende på komponenternas interna temperatur.


QNAP QSW-1208-8C

Huvudfunktionerna för denna switch är att den innehåller totalt 4 dedikerade SFP + -portar med 10 Gbps och ytterligare åtta 10GBASE-T / SFP + -kombinationer, därför kommer vi verkligen att ha totalt 12 10G-portar på denna switch, eftersom kombinationsportarna De kan inte användas samtidigt.

En mycket viktig funktion är att de åtta 10GBASE-T-portarna (som är kombinerade med SFP +) innehåller Multigigabit-teknik, därför kan vi också synkronisera med hastigheter på 2,5G och 5G, perfekt för att anpassa perfekt till ledningsavståndet och tekniken som använder Ethernet-nätverkskortet.

Denna omkopplarmodell har en aspekt av professionell omkopplare, dessutom är den klar i ett metallchassi, den innehåller två fläktar för att upprätthålla kylningen av de interna komponenterna, därför är den inte helt tyst, men fläktarna har en intelligent kylning, så att de anpassas beroende på komponenternas interna temperatur.


NETGEAR

Tillverkaren NETGEAR är en av de ledande i bytesvärlden och i sin produktlista hittar vi olika modeller av switchar med 10G-portar hanterbara och inte heller hanterbara. Den här gången kommer vi att prata om de tre modellerna av NETGEAR-hanterbara switchar som vi för närvarande har.

NETGEAR GS110MX

Huvudfunktionerna i denna NETGEAR GS110MX-switch är inkorporeringen av totalt 8 Gigabit Ethernet-portar för LAN, och den har också totalt 2 10GBASE-T-portar, dessa portar har Multigigabit-stöd (NBASE-T), så vi kan synkronisera med hastigheter på 100 Mbps / 1 Gbps / 2,5 Gbps / 5 Gbps och även med hastigheter på 10 Gbps.

Denna omkopplarmodell har en aspekt av professionell omkopplare som kan göras, dessutom är den färdig i ett metallchassi. Denna modell är fläktlös, det vill säga den innehåller inte en fläkt för att upprätthålla kylningen av de interna komponenterna, därför är den helt tyst. NETGEAR har en annan modell som är exakt densamma som den här, men den har en webbplats för att hantera den professionellt, modellen är NETGEAR GS110EMX, och det är väldigt intressant om du är intresserad av den här modellen med vissa hanteringsalternativ.


NETGEAR XS505M

Huvudfunktionerna i denna NETGEAR XS505M-switch är inkorporeringen av totalt 4 10GBASE-T-portar, dessa portar har Multigigabit-stöd (NBASE-T), så vi kan synkronisera med hastigheter på 100 Mbps / 1 Gbps / 2,5 Gbps / 5 Gbps och även vid en hastighet på 10 Gbps. Dessutom har den här modellen en SFP + -port på 10 Gbps för att använda DAC-kablar eller en sändtagare och fiberoptik.

Denna omkopplarmodell har en aspekt av professionell omkopplare som kan packas upp, dessutom är den färdig i ett metallchassi, innehåller en fläkt för att upprätthålla kylningen av de interna komponenterna, därför är den inte helt tyst, det är något vi måste ta hänsyn tas till, men NETGEAR indikerar att den här fläkten producerar mycket lite brus (22,5 dBA specifikt).


NETGEAR XS508M

Huvudfunktionerna i denna NETGEAR XS508M-switch är inkorporeringen av totalt 7 dedikerade 10GBASE-T-portar, dessa portar har stöd för Multigigabit-stöd (NBASE-T), så att vi kan synkronisera med hastigheter på 100 Mbps / 1 Gbps / 2,5 Gbps / 5 Gbps och även med en hastighet av 10 Gbps. Dessutom har den här modellen en ytterligare 10 GBASE-T / SFP + combo-port vid 10 Gbps för att använda DAC-kablar eller en sändtagare och optisk fiber, en viktig detalj är att vi inte kommer att ha båda portarna tillgängliga samtidigt som “Combo”.

Denna omkopplarmodell har en aspekt av professionell omkopplare som kan packas upp, dessutom är den färdig i ett metallchassi, innehåller en fläkt för att upprätthålla kylningen av de interna komponenterna, därför är den inte helt tyst, det är något vi måste ta hänsyn tas till, men NETGEAR indikerar att den här fläkten producerar mycket lite brus (22,5 dBA specifikt).