bästa plattformsspel du måste spela

De bästa plattformsspelen du måste spela

De bästa plattformsspelen

 bästa plattformsspel du måste spela

Med tanke på ankomsten av den tredimensionella världen till videospel var en av de viktigaste genrerna som förändrades helt plattformarnas. Att hoppa från vänster till höger och uppifrån och ner gav plats för djupet, och spelen blev mer och mer komplicerade, att utveckla och spela.

Juegos Plataformas

Emellertid är 2D-formatet fortfarande närvarande i många aktuella leveranser, eftersom de tillåter mycket mer action och en mer naturlig kontroll som förbättrar spel i många fall, så inte alla våra val kommer att baseras på spel i tre dimensioner.

Ljusblå

Med frenetisk kontroll och mekanik som hanterar hopp, dubbla hopp och glider på vertikala väggar mycket bra, har Celeste också en vacker historia för att hantera en så viktig fråga som ångest. Med en väldigt färgstark och pixelerad estetik döljer Celeste en stor utmaning för spelare på grund av dess otroliga efterfrågan, vilket får dig att upprepa många nivåer om och om igen tills du når toppen av Celeste Mountain.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Det blev en banner för den första PlayStation, och nu, 25 år senare, kom den med ett remastered format som gör att vi kan komma ihåg stora stunder i händerna på denna märkliga pungdjur. Crash Bandicoot introducerade de djupa stadierna med ett mycket intressant perspektiv och roligt. Med denna trilogi kommer vi att njuta av de tre delarna av spelet, inklusive två nya nivåer som aldrig sett tidigare.

Super Mario Odyssey

Det skulle vara värdelöst att skapa en lista över plattformsspel utan att introducera ett Super Mario-spel. Det är mycket svårt att behålla bara en, men vi har beslutat att välja Super Mario Odyssey eftersom det är den senaste och trofasta versionen av Super Mario. Navigera mellan olika världar på jakt efter månar och dra nytta av den magiska kepsens krafter för att bli allt du ser på vägen. Roligt, beroendeframkallande och väldigt Nintendo.

Ori och Wispens vilja

Det har fler detaljer metroidvania än traditionella plattformar, men de många strävan efter stora fiender eller kontinuerliga hopp mellan etapper för att nå nya områden tvingar oss att lägga den på vår lista. Vacker som väldigt få och beroendeframkallande som mest. Ori nya äventyr är ett visuellt under att spelas ja eller ja.

Sonic Mania

Tror du att Sonic inte kommer att vara närvarande i denna sammanställning? Det är en av banners för plattformsspel, och med lanseringen introducerade den större hastighet och frenesi för spel tack vare dess spektakulära hastighet. På 90-talet var det antingen Sonic eller Mario, och de som stödde igelkotten hade maximal hastighet. Sonic Mania sammanför många av de mest emblematiska scenarierna i sagan, med nyheten att vara speciellt utvecklad för nya konsoler som PS4, Xbox One och Switch.

Spade Knight

Du är spadeens riddare. En väldigt märklig medeltida hjälte som måste förstöra en grupp mystiska fiender med mycket märkliga förmågor. Detta spel överraskar med sin estetik och 8-bitars ljud, men med en gameplay och en mycket rolig historia som får dig att spendera timmar och timmar på att spika din spade.

N ++

Det föddes som ett flashspel som kunde spelas från webben, men dess framgång och efterverkan var sådan att det gjorde språnget till konsoler och datorer som ett självständigt spel. Varje millimeter räknas i hoppet till denna märkliga ninja, som måste samla alla mynt som placeras på scenen samtidigt som laserstrålar, hinder och mer än en fara undviks. I sin andra version kom N ++ till PS4, Xbox One och Switch. Allvarligt, det är oerhört beroendeframkallande, så var försiktig.

Speciella omnämnanden till retrospel

Listan över plattformsspel kan vara oändlig, och det är att vi fortfarande skulle kunna inkludera andra ädelstenar från tidigare generationer som fortfarande är fantastiska spel att umgås med. Det här är några som du inte bör glömma:

  • Super Mario 64 : Det är fortfarande en av kungarna på plattformarna, för sin kompletta samling av nivåer och för allt det betydde för industrin som den första Mario i tre dimensioner. Den värld han gav oss var otrolig, och idag är han fortfarande favorit Mario för många.
  • Persiens Prins : En annan att spela ja eller ja. Hitta ditt svärd och möt många svärdsmän fiender medan du löser labyrinter som tar dig till din älskade prinsessa.
  • Spegelns kant : Något som en återuppfinning av plattformar är vad Mirror’s Edge föreslog, eftersom vi med en förstapersonsvy och inslag av parkour var tvungna att övervinna hinder, beväpnade fiender och korsa skyskrapor med risken att kunna falla i tomrummet. Ett av de spel som idag skulle uppfinnas på nytt med virtual reality.