Bästa processorer i historien baserat på deras försäljning

De bästa processorerna i historien baserat på deras försäljningsframgång

I listan som vi kommer att lägga nedan hittar du inte de processorer som vi anser vara de bästa i historien, utan de som av empiriska figurer är otvivelaktiga att de är. Med andra ord är detta inte en subjektiv lista utan snarare baserat på försäljningsdata och den framgång och påverkan de hade, vilket gjorde dem till de bästa processorerna i historien. Med det sagt, låt oss åka dit.

Bästa processorer i historien baserat på deras försäljning

De bästa processorerna i historien

Som vi har förklarat måste processorn för att vara en del av denna “hall of fame” ha mer än bara ge bättre funktioner än tidigare versioner. Han måste vara en pionjär, en legendarisk processor som alla kommer ihåg, eller han måste ha haft en så rungande framgång att den här listan skulle vara otänkbar utan honom.

Intel Celeron 300A

Procesador Intel Celeron 300A

Denna processor anses vara en av de bästa i historien eftersom den vid den tiden var kronjuvelen för entusiaster. Överklockare insåg snabbt att detta chip, till ett pris av $ 180, kunde överklockas till 450 Mhz, vilket bättre överträffade de 450 Mhz Pentium II som sålde till $ 655 då. .

Vad mer är, med Abit BP6-moderkort kan du installera två av dessa processorer på en enda dator, vilket gör att ett team har en aldrig tidigare skådad prestanda under dessa tider.

MOS 6502

El procesador MOS 6502 är uno de los mejores de la historia

Denna processor säkert att ingen eller nästan ingen känner till namnet, och ändå kan den inte saknas från listan över de bästa processorerna som någonsin skapats eftersom den var ansvarig för att marknadsföra mytiska konsoler som originalet Nintendo NES , Commodore VIC-20 eller Atari 400, 800 och 2600 , liksom Apple I- och Apple II-datorer. Nästan ingenting, va? Tja, den berömda Commodore 64 utrustade också utvecklingen av detta chip, 6510.

AMD Duron 600

Mejores procesadores de la historia: AMD Duron 600

AMD K7-arkitekturen satte företaget på kartan för att konkurrera med Intel, men det var först när Duron 600, som släpptes 2000, började AMD verkligen pressa Intel. Denna processor hade redan ett komplicerat cacheminnesystem med 128K L1 kontra 64K L2, och det uppskattades också av överklockare eftersom det lätt ökade i hastighet, till och med över 1 GHz (och notera att vi pratar om år 2000 ) och lämnade efter sig prestanda för Intel Celeron och till och med Pentium III, som var mycket dyrare.

Intel Core 2 Quad Q6600

Mejores procesadores de la historia: Intel Core 2 Quad

Intels guldålder var utan tvekan Core 2 Duo och Core 2 Quad-familjerna, men om vi måste lyfta fram en processor från hela den tiden är det utan tvekan Quad Q6600, och inte bara för dess prestanda eller egenskaper, utan i det här fallet eftersom det överträffade försäljningen och överlägset alla andra processorer på marknaden. Sällsynt var det att se en OEM-stationär dator på den tiden som inte hade denna processor i tarmen.

Men det är inte allt, överklockare uppskattade också den här processorn eftersom den lätt gick över 3 GHz, vilket gjorde den till processorn med den bästa balansen mellan prestanda, funktioner, överklockningskapacitet och pris i flera år.

Intel Core i7-2600K

Mejores procesadores de la historia: Intel Core i7-2600K

Om vi ​​skulle lyfta fram en andra guldålder – innan Intel kollapsade – utan tvekan var det Sandy Bridge. Denna andra generation av Intel Core-processorer fortsätter att användas på många datorer även idag, eftersom den gav ett utmärkt förhållande mellan funktioner, prestanda och pris med otroliga överklockningsmöjligheter. Allt detta, och en försäljningsvolym som fick Intel att dominera marknaden vid den tiden, gör att Core i7-2600K måste anses vara en av de största framgångarna i varumärkets historia och därför en av de bästa processorerna någonsin skapats.

AMD Opteron 275

Mejores procesadores de la historia: AMD Opteron 275

AMD Opteron 275 och Athlon 64 X2 4800+ var i princip samma chip (Opteron var lite långsammare, med 2,2 GHz, men de var samma chip). Vi lyfter fram servervarianten i den här listan, eftersom det var en av de bästa processorerna för tillfället när det gäller prestanda, helt bättre än Intel, och dess moderkort var de första som införde AGP-uttag, vilket ökade systemets grafiska prestanda. En juvel när det gäller innovation för dessa tider.

ARM Cortex-A9

Procesador ARM Cortex A9

Cortex-A9 var den andra ARM-processorn som tillhör high-end, och det var en vändpunkt för smarttelefonmarknaden. Kombinationen av en stor IPC, två kärnor och mycket höga frekvenser gjorde den snabbt till en av favoriterna hos de flesta mobiltillverkare, inklusive Apples berömda iPhone 4S.

De är inte de bästa processorerna, men de måste nämnas

Därefter kommer vi att nämna så många andra processorer att, även om det inte kan anses att de har varit de bästa processorerna i historien, förtjänar de åtminstone ett särskilt omnämnande.

  • Qualcomm Snapdragon 800: Det var den dominerande processorn i mitten av smartphones under lång tid.
  • Intel Pentium M – Fixade Intels arkitektoniska problem med tidigare Pentium 4s och var föregångaren till senare Core 2 Duo.
  • Intel 8086 och 486DX2: dessa processorer drev de berömda 086 och 486 på 90-talet, och varje hem som hade en PC hade en av dessa (naturligtvis också 286 och 386, men dessa två var specifikt de mest utbredda).