Clonezilla

De bästa programmen för att klona en hårddisk 2019-2020

Operativsystem erbjuder oss inte verktyg för att klona en hårddisk till en annan. Om vi ​​vill utföra denna uppgift är det därför nödvändigt att tillgripa avancerade verktyg och program som gör att vi kan göra det.

Till skillnad från vad vi skulle göra själva, det vill säga kopiera alla filer en efter en (något som kan ta lång tid), kopierar kloningsprocessen all information på skivan bit för bit. Till och med det tomma utrymmet. På det här sättet har vi en kopia identisk med den på den ursprungliga hårddisken, utan att förlora data och utan sannolikheten för att ett fel inträffar.

Bästa gratis och öppen källkodsprogram för att klona hårddiskar

Följande program är inriktade på att skapa diskbilder, men de gör det också möjligt för oss att klona all data från en enhet till en annan. Alla är helt gratis och öppen källkod, och även om de är mycket kraftfulla, är sanningen att för vissa oerfarna användare kan de vara komplicerade.

Clonezilla

Clonezilla föddes för flera år sedan som ett gratis och öppen källkodsalternativ till Acronis True Image eller Norton Ghost, och sedan dess har det lyckats behålla sin popularitet när det gäller säkerhetskopiering och kloning av data. Detta dataräddningsprogram är som standard baserat på partclone, även om vi kan använda andra valfria verktyg, som partimage, ntfsclone eller dd för att skapa bilder eller klona en hårddisk eller partition. Dessutom innehåller Clonezilla några andra program som kan hjälpa oss att spara och återställa hela hårddiskar.

Inom OpenSource-fältet är Clonezilla ett av de mest kraftfulla verktygen vi kan hitta. Detta program är kompatibelt med alla typer av diskar och enheter, stöder MBR och GPT och kan läsa och skriva till alla filsystem. Datakopian görs rå (RAW), stöder BIOS och UEFI-system och har till och med krypteringsfunktioner för att skydda våra data.

Clonezilla

Vi kan ladda ner Clonezilla från följande länk.

dd

dd är ett kommando för Unix-familjen av operativsystem som är utformade för att kopiera alla typer av data på låg nivå. Detta verktyg används för att överföra specifika data mellan olika enheter. Du kan också säkerhetskopiera rådata (RAW) och utföra vissa datakodningar.

dd kommer som standard i nästan alla distroer, även om det är svårt att använda detta kommando. Även om det erbjuder ett stort antal alternativ som vi kan anpassa via kommandon, skulle ett snabbt sätt att klona all data från en enhet (sda) till en annan enhet (sdb) vara så här:

dd om = / dev / sda av = / dev / sdb


Rescuezilla (Gör om säkerhetskopiering och återställning)

Tidigare kallad Redo Backup and Recovery, Rescuezilla är ett av de enklaste programmen som vi kan använda för att säkerhetskopiera och återställa dem när vi behöver dem. Detta program har ett mycket lättanvänt grafiskt gränssnitt så att även oerfarna användare kan använda det. Förutom att vara baserad på partclone, har den olika verktyg som vi kan använda när du laddar detta system, till exempel en Chromium-baserad webbläsare.

Rescuezilla är bärbar, så vi behöver inte installera den för att kunna använda den, och vi kan alltid ta den med oss ​​på en CD eller USB. Det är också kompatibelt med lokala enheter och nätverksenheter och har funktioner för filåterställning.

Rescuezilla

Vi kan ladda ner Rescuezilla från följande länk.

Om vi ​​letar efter professionella verktyg, men lättare att använda, måste vi använda något av följande betalningsprogram. Vissa av dem erbjuder oss testversioner och till och med gratisversioner som vi kan ladda ner utan att betala. Men vi rekommenderar att du väljer betalda versioner i det här fallet, eftersom de andra vanligtvis är begränsade och kan ge oss problem

Acronis Disk Director

Acronis är ett av de mest prestigefyllda och välkända varumärkena när det gäller säkerhetskopiering och dataskydd. Disk Director är ett av tillverkarens program som utvecklats främst för att optimera användningen av våra hårddiskar och skydda våra data. Förutom att ha ett stort antal återställningsfunktioner och partitionshanteringsverktyg, tillåter Disk Director oss att klona hårddiskar för att enkelt migrera all data från en enhet till en annan.

Acronis Disk Director

Dessutom med Acronis True Image vi kan konfigurera ett aktivt diskkloningssystem. Detta gör att vi kan få en exakt kopia i realtid av vilken hårddisk som helst som vi har i vår dator. Således, om en av dem misslyckas, kommer data att sparas i den andra.

Vi kan komma åt all Acronis-programvara från följande länk.


Paragon Drive Copy Professional

Paragon Drive Copy Professional är ett av de mest kända programmen för säkerhetskopiering av data på en hårddisk. Detta program är speciellt utformat för att tillåta oss att migrera all vår data, inklusive operativsystemet, från en dator till en annan. Den har avancerade och säkra funktioner för säkerhetskopiering och ger möjlighet att kopiera hela hårddiskar eller enskilda partitioner.

Paragon Drive Copy Professional

Vi kan köp Paragon Drive Copy Professional från följande länk.


AOMEI Backupper

AOMEI-produkter kännetecknas av att de är mycket effektiva och samtidigt mycket enkla att använda. AOMEI Backupper är en av de bästa produkterna som erbjuds av detta företag. Detta program är utformat så att vi kan utföra alla typer av uppgifter relaterade till säkerhetskopiering av våra data.

Bland de funktioner som AOMEI Backupper erbjuder oss är den som intresserar oss i detta fall möjligheten att klona all data från en hårddisk till en annan. Det tillåter också kloning av partitioner och till och med hela system.

AOMEI Backupper

Vi kan ladda ner AOMEI Backupper från följande länk.

EaseUS Todo Backup

EaseUS Todo Backup är ett av de bästa alternativen vi kan hitta för dem som letar efter en kraftfull programvara och samtidigt mycket lätt att använda. Detta program ger oss allt du behöver för att bearbeta våra data, hårddiskar och partitioner och hantera säkerhetskopior av all din information.

EaseUS Todo Backup

Vi kan ladda ner EaseUS Todo Backup från följande länk. Den fria versionen låter dig klona skivor, men om vi vill ha en mer komplett lösning med andra funktioner (till exempel migrerande operativsystem) är det lämpligt att välja Home-utgåvan, mot en avgift.


Macrium Reflect

Slutligen är Macrium Reflect ett av de mest kända programmen för säkerhetskopiering av filer, arbete med disk- och partitionsbilder och kloning av hela enheter. Detta program har allt du behöver för att arbeta med data på vilken hårddisk som helst, för att kunna skapa enkla säkerhetskopior eller klona hårddiskar.

Macrium Reflect

Vi kan ladda ner Macrium Reflect från följande länk.