ACUPUNCTURE 600x304

De verkliga effekterna av akupunktur bekräftades av en vetenskaplig studie

Trots tusentals år av existens är den traditionella metoden för kinesisk medicin fortfarande kontroversiell när det gäller dess konkreta effekter på kroppen. Enkel placeboeffekt eller riktigt spel på hur fysiologin fungerar?

Om tidigare tester inte var avgörande, visar en ny studie att dessa nålar påverkar människokroppens funktion.

AKUPUNKTUR 600x304

Studien utfördes på 25 personer, från 18 till 60 år, män och kvinnor. Och två metoder har testats. Den ena var att vända de två minutvisarna var femte minut, medan den andra använde appliceringen av elektrisk värme i 20 minuter.

Genom att använda en enhet för att mäta molekyler på specifika hudområden upptäckte forskarna en konkret förändring: när de placeras med precision utlöses nålarna en ankomst av kväveoxid, vilket ökar blodflödeoch låta kroppen göra det släpp naturlig bedövningsmedel. Vad kan ge denna känsla av varmt eller kallt beskrivet av akupunkturens amatörer.

Som alltid hävdar denna studie inte att den ger en absolut sanning och är inte perfekt: urvalet av patienter är inte särskilt stort, och det bör placeras i ett sammanhang av mer omfattande forskning inom området. Men forskarna kommer inte att stanna där, eftersom deras nästa projekt är att analysera de olika effekterna på cellulär nivå av de två teknikerna.